Ajax-loader
Další recept ›

Rumové kuličky z tatranek

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 30min , porce

3220 kalorií, 0.0g cukrů, 260.0g tuků, 18.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Všechny ingredince dáme do mísy, tatranky nalámeme na kousky a hmoždířem, nebo rukou vypracujeme hustou hmotu.
Z této hmoty poté vytváříme kuličky a obalujeme je dle chuti v kokosu nebo ořechách.

Bulb Tip k receptu

Uchováváme v chladnu.

Fotogalerie

Sonia005

04. 12. 2010, Recept navštíven: 3500x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Rumové kuličky z tatranek

Rumové kuličky z tatranek

Všechny ingredince dáme do mísy, tatranky nalámeme na kousky a hmoždířem, nebo rukou vypracujeme hustou hmo...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rumové kuličky z tatranek Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Kdysik jsme je dělali a jsou dobré, ale znám i lepší cukrové :)

15. 02. 2013, 21:41

Přidat komentář
Ajaja
To znám jako falešné pracny - směs se dá to formiček, lehce zapeče a namáčí způlky do čokoládové polevy...

Ajaja 05. 12. 2010, 17:45

Sonia005
Tak to neznám. Ale díky za tip :-)

Sonia005 05. 12. 2010, 18:07

veerac
Také jsem tento recept dělala, ale bylo uvedeno, že se tatranky nastrouhají najemno. Chuťově nic moc.

veerac 05. 12. 2010, 18:52

Ajaja
Jj, také to moje bylo s nastrouháním... Jinak záleží na tom, jakou tatranku tam dáme... jsou umezi nimi rozdíly... Ale jinak je to klasika - stejný základ, jiná forma... chlapi žasnou na rejstříkem dovedností...:-)))

Ajaja 05. 12. 2010, 19:10

veerac
Ty falešné pracny znám. Ty jsem také dělala. Ty se daly jíst, ale tento recept mi vůbec nechutnal.

veerac 05. 12. 2010, 19:29

Sonia005
veerac: Asi je to o vkusu. Mě zase chutnají moc. Možná víc jak ty klasické. Ale opravdu záleží na chuti. U tohoto receptu je celkem jedno jestli se nastrouhají nebo ne, protože stejně se to musí rozdrtit.....:-)

Sonia005 05. 12. 2010, 19:35

veerac
Kdyby to byl jen můj názor, tak to ani nepíši, ale dceři také nijak nechutnaly. Je pravda, že každý máme jinou chuť. Také by to ani jinak nešlo, ale my jsme zvyklé na zbytkové kuličky a ty chutnají mnohem lépe. Navíc nám tyto připadají příliš mazlavé. Možná kdyby se do nich přidaly ještě suché sušenky, tak by chutnaly lépe.

veerac 06. 12. 2010, 20:01

Sonia005
Zbytkové kuličky? To jsou jaké? Sem s nimi :-) Ráda vyzkouším cokoliv :-)

Sonia005 07. 12. 2010, 06:29

veerac
Recept by měl brzy vyjít a fotky dodám až je udělám. Nějak letos nestíhám.

veerac 15. 12. 2010, 20:41

Ajaja
Zbytkové kuličky - to jako co za těsta mi zbyde, to smíchám, přidám rum, oříšky a hrozinky... obalím v čokoládě, v kokosu ? Teda toto není recept, to je jen to, co si pod tím pojmem představuji... Něco na ten způsob jsem už jedla a chutnalo mi.

Ajaja 16. 12. 2010, 05:13

veerac
Omlouvám se, dříve jsem nestihla odepsat. Recept neotiskli, protože v něm nebylo uvedeno množství. Pokaždé je jiné. Správně, je to z upečeného těsta, co se rozbije, nepovedené tvary apd., jen nesmí být spálené + zbytky krémů. Navíc dávám rozinky namočené v rumu. Pokud je těsto husté přidám máslo,rum. Pokud je měkké přidám nastrouhané piškoty. Vytvořím kuličky, nechám ztuhnout a potom máčím v čokoládě. Obalit...?

veerac 26. 12. 2010, 16:35

Ajaja
Díky, asi je to ten recept, co mám na mysli, akorát, jak správně říkáš, množství nejde odhadnout, neb je to opravdu závislé na tom, kolik čeho zbyde...

Ajaja 27. 12. 2010, 05:14

veerac
Také proto, že pokaždé zbyde jiné množství, tak mají každý rok jinou chuť.

veerac 28. 12. 2010, 19:00

Ajaja
Ještě mě napadlo - vždyť by se dal bez ohledu na aktuální množství vzít poměr příměsí a zkusit sem ten recept přece jen dát... Nebo vzít vzorek, odvážit a je to...

Ajaja 29. 12. 2010, 06:31

veerac
To je těžké, pokaždé se mi rozbije jiný druh cukroví a u krému také mi zbývá jiný poměr. Potom vše přidávám podle oka nebo cukr podle chuti.

veerac 29. 12. 2010, 17:55

Ajaja
Ale to by nevadilo - tak by to bylo např. zbylý čokoládový krém 200 g... zbylé těsto od... ??

Ajaja 30. 12. 2010, 05:59

veerac
Ještě jsem to za ty leta co je dělám, nikdy nezkusila zvážit, tak opravdu nemám ponětí o množství. Kdybych si to vymyslela, tak chudák ten, kdo to vyzkouší. Navíc, kdo začíná, tak by z toho asi moc moudrý nebyl.

veerac 30. 12. 2010, 17:52

Facebook komentáře