Jak přirozeně zařadit červenou řepu do jídelníčku?

Červená řepa patří přesně k těm potravinám, nad kterými se kroutí obličej většině lidí. Přitom je to skvělá potravina, a pokud se dobře připraví, má i parádní chuť. Konzumace červené řepy vám navíc pomůže s očistou těla, která je v průběhu jara velice aktuální.

Červená řepa v sobě ukrývá mnoho pozitivních látek. Načerpáte z ní vitaminy skupiny B a C, karoten a minerální látky jako vápník, hořčík, draslík, zinek či železo. Je parádním zdrojem kyseliny listové a důležitých antioxidantů.

JAK JI PŘIROZENĚ ZAŘADIT DO STRAVY?

Ještě než se do přípravy červené řepy pustíte, věnujte pozornost tomu, co máte na sobě. Jelikož má silné tendence zabarvovat vše, s čím přijde do styku, doporučujeme nosit takové oblečení, kterého vám nebude líto. Důležitou součástí by měly být i rukavice, pokud si nechcete několik dnů drhnout ruce od červeného barviva.

Marinovaná červená řepa

Jelikož je tato potravina v syrovém stavu značně tvrdá, je vhodná ke krájení na tenké plátky a marinování. V syrovém stavu je lepší využít její šťávu. Máte-li doma odšťavňovač, nebojte se ji dát dohromady s jablkem, mrkví či ananasem. Výsledná chuť je přímo fantastická.

Perfektní pro přípravu salátůJak přirozeně zařadit červenou řepu do jídelníčku?

Máte-li chuť na salát doplněný právě o řepu, máte v zásadě dvě možnosti. Tou první je povaření. Stačí jen otrhat listy a podle velikosti vařit hodinu nebo dvě. Nejlepší je ji loupat a krájet až po uvaření, jinak vypustí hodně chuti i šťávy. Druhou možností je pečení. Oloupanou, nakrájenou řepu vložte do pekáče, pokapejte olejem, podle chuti osolte či okořeňte, dejte do trouby a pečte doměkka.

Neodolatelná přísada hlavních chodů

Málokdo ví, že se červená řepa skvěle hodí do krémových polévek. Její chuť dokáže příjemně zpestřit kdejakou omáčku nebo přílohu v podobě rýže. Nebojíte-li se experimentovat, z červené řepy si můžete připravit i zdravější variantu chipsů!

přidejte na:
BB

11. 05. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář