Houby?

Jsou lidé, co houby rádi a lidé co je nejí.  Je zajímavé, že v mnoha zemích(převážně na západ od našich hranic) uznávají jen hřiby, lišky a žampiony, tak u nás se zpracovávají v kuchyni rozmanité druhy hub. Samozřejmě vždy platí zásada,že sbíráme jen ty, které známe bezpečně. Jsou druhy, kdy méně zdatný houbař může zaměnit jedlou houbu za nejedlou, ba i jedovatou. V jídle dokáží houby vylepšit chuť a jídla z hub jsou fantastická a sušené a rozdrcené jsou i výborným kořením.

přidejte na:

05. 08. 2010


Další články

Přidat komentář
Ajaja
Nedá mi to, než vzpomenout babičky, která vždy houby sbírala tak, že když si u některé nebyla jistá, prostě se do ní na místě zakousla a podle toho vyhodnotila, zda ji zařadí do repertoráru či nikoliv. A dodnes všichni žijeme, A dodnes tuto metodu používám i já.... Odborníky prosím o schovívavost, vím, že to je "zavrženíhodné" :-)))

Ajaja 07. 08. 2010, 18:01

Chybějící obrázek
Máš pravdu, když nepálila nebo nebyla hořká, či jiné divné chutě, tak ji jedla. Leckdy jsme o jedlosti pochybovali, ale jí nic nebylo.

07. 08. 2010, 20:50

Ajaja
A už rostou... dnes jen tak při cestě za pochodu a mám na smaženici...

Ajaja 08. 08. 2010, 20:49