Vepřové kotlety na zázvoru

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

312 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a poprášíme moukou.
Rozehřejeme lžíci sádla a maso opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme druhou lžíci sádla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli.
K osmažené cibuli vrátíme kotlety, mírně zalijeme horkou vodou, přidáme mletý kmín, špetku zázvoru a pod pokličkou dusíme.
Když je maso měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu, zasypeme lžičkou mouky, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme. Do omáčky vrátíme maso, ještě ho chvíli prohřejeme, vypneme a můžeme podávat.
Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.

Tip k receptu

Protože je to staročeské jídlo, rozhodně se vyplatí dodržet recept, použít sádlo a nenahrazovat ho olejem.

přidejte na:
Angel 666

16. 05. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kotlety na zazvoru su dobre , ale zazvoru davam len trochu
palino 02. 11. 2016, 21:32
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
kotlety chutia vyborne
hanka 28. 03. 2017, 22:01