Ajax-loader
Cibule

Cibule

Přidat na Pinterest
Cibule hladká, kuichyňská. Cibulovitá zelenina, původem ze západní Asie. Dříve se vyskytovala jako divoce rostoucí, až později se její chuť začala využívat v kuchyni. Obsahuje velké množství důležitých látek, jako jsou vitaminy, karoteny, draslík, fosfor a mnoho dalších, které naše tělo potřebuje. Cibule má antibakteriální účinky, pomáhá při nachlazení, koncentrátem nebo potíráním se lze zbavit i nepříjemného svědění po bodnutí hmyzem, bradavic a jiných podobných kožních onemocnění. V kuchyni je dnes cibule jednou ze základních součástí při vaření, dodává mnoha jídlům jejich charakteristickou chuť. Kromě klasické žluté cibule jsou známé také její barevné odrůdy: červená cibule s bílou dužinou a probarvenými suknicemi, vhodná k vaření a především do salátů nebo čistě bílá salátová cibule s jemnou chutí.  

Fotogalerie

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Lák ze sklenice Moravanky slijeme, zeleninu necháme na cedítku okapat a poté ji na jemno nakrájíme. Přidáme...

Lilek plněný kuskusem

Lilek plněný kuskusem

Lilek rozkrojíme na půl podélně a vydlabeme dužinu. Vzniklé lodičky posolíme a necháme vypotit. Cibuli nakr...

Houbové knedlíky

Houbové knedlíky

Houby očistíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli i petržel nasekáme na drobno. V pánvi rozehřejeme kousek másl...

Houbové krokety

Houbové krokety

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a v pánvi s rozehřátým ole...

Smažená cibule

Smažená cibule

Čtyři velké cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kroužky. Jednotlivé kroužky posolíme a obalíme v hladké...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cibule Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře