Ajax-loader
Cibule

Cibule

Přidat na Pinterest
Cibule hladká, kuichyňská. Cibulovitá zelenina, původem ze západní Asie. Dříve se vyskytovala jako divoce rostoucí, až později se její chuť začala využívat v kuchyni. Obsahuje velké množství důležitých látek, jako jsou vitaminy, karoteny, draslík, fosfor a mnoho dalších, které naše tělo potřebuje. Cibule má antibakteriální účinky, pomáhá při nachlazení, koncentrátem nebo potíráním se lze zbavit i nepříjemného svědění po bodnutí hmyzem, bradavic a jiných podobných kožních onemocnění. V kuchyni je dnes cibule jednou ze základních součástí při vaření, dodává mnoha jídlům jejich charakteristickou chuť. Kromě klasické žluté cibule jsou známé také její barevné odrůdy: červená cibule s bílou dužinou a probarvenými suknicemi, vhodná k vaření a především do salátů nebo čistě bílá salátová cibule s jemnou chutí.  

Fotogalerie

Hovězí na karamelu a černém pivě

Hovězí na karamelu a černém pivě

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který...

Žampionová pochoutka

Žampionová pochoutka

Cibuli pokrájíme a osmahneme na sádle, kam po chvíli přidáme pokrájené žampiony. Orestujeme, zalijeme smet...

Celerová pomazánka s majonézou

Celerová pomazánka s majonézou

Dobře očištěný, oloupaný celer jemně nastrouháme, hned zakapeme citrónovou šťávou, aby neztmavl, pak přidám...

Zelná polévka s uzeným tofu

Zelná polévka s uzeným tofu

V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme cibuli dozlatova, poté přidáme tofu a pokrájenou mrkev a orestujeme ...

Uzenářské brambory

Uzenářské brambory

Drobně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme plátky vařených brambor a společně ještě opeč...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cibule Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře