Ajax-loader
Cibule

Cibule

Přidat na Pinterest
Cibule hladká, kuichyňská. Cibulovitá zelenina, původem ze západní Asie. Dříve se vyskytovala jako divoce rostoucí, až později se její chuť začala využívat v kuchyni. Obsahuje velké množství důležitých látek, jako jsou vitaminy, karoteny, draslík, fosfor a mnoho dalších, které naše tělo potřebuje. Cibule má antibakteriální účinky, pomáhá při nachlazení, koncentrátem nebo potíráním se lze zbavit i nepříjemného svědění po bodnutí hmyzem, bradavic a jiných podobných kožních onemocnění. V kuchyni je dnes cibule jednou ze základních součástí při vaření, dodává mnoha jídlům jejich charakteristickou chuť. Kromě klasické žluté cibule jsou známé také její barevné odrůdy: červená cibule s bílou dužinou a probarvenými suknicemi, vhodná k vaření a především do salátů nebo čistě bílá salátová cibule s jemnou chutí.  

Fotogalerie

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, ...

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a poprášíme kořením na kuře nebo grilovacím kořením. Pomažeme hořčicí...

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Cuketu oloupeme, vyjmeme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou ci...

Cuketa "Bezděk"

Cuketa "Bezděk"

Cukety oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu vody a cuketu...

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který js...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cibule Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře