Zpomalte stárnutí. Jezte tyto potraviny a získejte krásnou a svěží pleť

Tyto potraviny pro vaši krásu udělají víc než ta nejdražší pleťová séra. Pochutnáte-li si na nich několikrát do týdne, vaše pokožka i vlasy budou zářit. A také budete o dost pomaleji stárnout, fungují totiž jako ten nejlepší přírodní antiage.

Slunečnicová semínka krotitelé vrásek

Kdo do svého jídelníčku pravidelně zařazuje slunečnicová semínka, bude mít déle hladkou a pružnou pleť bez vrásek. Najdete v nich totiž velké množství vitaminu E, který nejen neutralizuje volné radikály, ale zároveň i napomáhá účinné regeneraci kůže a jejímu dobrému hojení. Semínka fungují i jako prevence vzniku pigmentových skvrn, protože látky v nich obsažené eliminují škody napáchané slunečním zářením.

Červená řepa sladká regenerace

 Ztrácí-li vaše pleť pevnost a vypadá unaveně, říká si o porci červené řepy, a to nejlépe syrové. Ta je jedním z nejlepších přírodních zdrojů křemíku, který je mimo jiné odpovědný za pružnost a pevnost pokožky. Potřeba je ale i pro dobrou kondici vlasů a nehtů. Křemík, a tudíž i červená řepa, pomáhají celkové regeneraci organismu, a zpomalují tím stárnutí. Kromě toho má tahle kořenová zelenina i výrazné čisticí schopnosti. Umí popohnat zpomalený lymfatický systém, a tím nejen pomoci od celulitidy, ale třeba i zmírnit viditelnost kruhů pod očima. Červená řepa také aktivuje červené krvinky a zvyšuje

Kysané zelí páka na pupínky

Zelí, a zejména to kysané, má velkou očistnou sílu a pomáhá regulovat nadměrnou tvorbu kožního mazu i pupínky. Máte-li tedy problematickou pleť, dopřejte si kysané zelí co nejčastěji. Ideálně třikrát až pětkrát týdně. Detoxikační schopnosti zelí se dají využít i v boji proti celulitidě. Tím, jak se tělo díky zelí zbavuje toxinů, mizejí i nevzhledné dolíčky. Zelí také pomáhá předcházet vzniku vrásek, protože zlepšuje metabolismus buněk v celém těle, čímž organismus, a tedy i pleť, omlazuje. Je výborným zdrojem vitaminu C, který coby jeden z nejsilnějších antioxidantů chrání buněčnou DNA před poškozením a předčasným stárnutím.

Ovesné vločky posilovač nehtů

Ovesné vločky jsou plné vitaminů skupiny B, a nejen jich. Najdete v nich i zinek, mangan a měď. A to je ideální kombinace pro vaši pleť a nehty. Zatímco nehty budou díky pravidelné konzumaci vloček pevnější, odolnější a méně třepivé, pleť se projasní a zmizí z ní pupínky. Vločky navíc fungují i jako účinná prevence vrásek, protože tělo chrání před působením volných radikálů. Vysoký podíl vlákniny pak pomáhá pročišťovat tělo a zbavovat ho toxinů, čímž zároveň bojuje proti celulitidě. Vločky můžete použít dokonce i zevně. Z vychladlé ovesné kaše si uděláte skvělou pleťovou masku, která kůži zbaví odumřelých buněk, projasní ji a zklidní.

přidejte na:
Šéfredaktor

26. 07. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář