Zhubněte, než začne léto. Princip 16:8 vám skvěle poslouží

Chtěli byste ještě před začátkem jara trochu zapracovat na své postavě? Výživových trendů existuje spousta a leckdy je těžké najít pro sebe ten pravý. Což takhle vyzkoušet přerušovaný půst?

Provedené výzkumy ukazují, že přerušovaný půst v kombinaci s podpůrnou dávkou bílkovin rozpouští tělesný tuk nejrychlejší cestou. Může tak být perfektní metodou, jak se zbavit nadbytečných kilogramů bez ztráty požitku z jídla, ale přitom natrvalo. Princip je velmi jednoduchý: 8 hodin jíte a 16 hodin nikoli. Tento způsob hubnutí se dá dobře zakomponovat i do dnů, kdy máte volno nebo něco slavíte. Snídaně odpadá, začíná se lehkým obědem a večer si můžete naplno vychutnat slavnostní jídlo. Může se však bohužel stát, že váha po nějaké době začne stagnovat. Američtí odborníci na výživu tento problém zkoumali a v nejnovější studii došli k závěru, že klíčem k úspěchu mohou být bílkoviny. Účastníci výzkumu, kteří dodržovali přerušovaný půst a během doby vyhrazené jídlu sáhli vícekrát po potravinách s vysokým obsahem bílkovin, spalovali mnohem větší množství tuku než ti, kteří jenom redukovali počet přijatých kalorií.

Princip 16:8Zhubněte, než začne léto. Princip 16:8 vám skvěle poslouží

Při této metodě přerušovaného půstu se zařazuje do denního režimu nepřetržitých 16 hodin bez jídla, zbylých 8 hodin jíst můžete. Po celý den je povoleno kdykoli pít vodu a neslazené čaje. Příklad rozvrhu pro dny, kdy něco slavíte: první jídlo - lehký oběd kolem 13. hodiny, pak lehká svačina a večeře s přáteli kolem 19. hodiny. Po 21. hodině se už začíná dodržovat půst.

Proč to funguje

Důvodem úspěchu je, že zkombinování přerušovaného půstu s příjmem bílkovin nabudí a zrychlí látkovou výměnu. Nemusíte proto udělat nic jiného než do vámi zvoleného modelu přerušovaného půstu zakomponovat více na bílkoviny bohatých a zdravých potravin. Je jedno, zda to budou vejce, ryby, kuře, jogurt, cizrna nebo tofu, hlavní je, aby pokrm obsahoval minimálně 25 gramů kvalitních bílkovin.

Samozřejmostí ovšem je při zvoleném časovém modelu přerušovaného půstu vždy dodržet šestnáctihodinovou přestávku v jídle.

přidejte na:
Šéfredaktor

13. 03. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář