Zbavte se oparu rychle a snadno. Pomohou vám běžné potraviny

Opar je nepříjemný, bolestivý a navíc na obličeji moc parády nenadělá. Prvními příznaky oparu jsou slabé svědění a brnění rtů. Poté se objeví drobné puchýřky, které po nějaké době praskají a vytvoří se strupy. Samovolné hojení trvá osm až deset dní. Po celou dobu je přitom opar vysoce infekční. 

Myslete na to, že virus můžete na někoho přenést nejen polibkem, ale třeba i použitím stejného ručníku. Je dobré nasadit vitamin B, který podporuje imunitní systém. Opar díky němu rychleji vyschne a mnohem rychleji se zahojí. Pomůže také zařazení mořských ryb, banánů, droždí a brusinek do jídelníčku. Na rychlé zahojení oparu se pak doporučuje česnek jako prověřená metoda našich babiček.

Z domácích zdrojů

Led
Led pomáhá snižovat otok, bolestivost a zarudnutí způsobené opary. Nenechávejte ho ale působit příliš dlouho a nedávejte ho přímo na kůži. Lepší je zabalit kostku ledu do kousku čisté látky.

Meduňka

Meduňka má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Hojivý balzám si můžete připravit z čerstvých listů meduňky a mandlového oleje, ve kterém je necháte louhovat. Balzámem pak potírejte rty s oparem.

Čajové sáčkyZbavte se oparu rychle a snadno. Pomohou vám běžné potraviny

Sáčky se zeleným nebo citronovým čajem, které jsou vlhké, jemně přiložte na rty jako chladivý obklad. Pomohou zmírnit zánět v dané oblasti.

V boji proti oparům je účinný i Tea tree olej a mátový olej, rychle pomůže také propolis. Tento včelí produkt působí protizánětlivě, regeneruje a tiší bolest.

Aloe vera

Aloe vera se běžně používá k léčbě popálenin kůže, takže gel, který používáte na spáleniny od sluníčka, může pomoci i při hojení oparů.

Jeden stroužek, rychlá úleva

Léčba česnekem je velmi účinná a rychle dostupná. Stroužek máte, na rozdíl od speciálních mastí z lékárny, vždy po ruce. Česnek stačí jemně nasekat či nastrouhat a poté přiložit na opar. Můžete použít i rozkrojený stroužek. V případě, že je opar velký, opakujte tento postup několikrát, vždy však s novým kouskem česneku. Nechte ho vždy působit tak deset minut, poté jej opláchněte vlažnou vodou.

přidejte na:
Šéfredaktor

07. 03. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář