Zápach v lednici vyřešíte snadno. Pomůže káva i některé ovoce

Každá domácnost se čas od času potýká s nežádoucím zápachem v lednici. Pachy mohou být způsobeny zkaženými potravinami, neumytými zásobníky nebo jednoduše dlouhodobým ukládáním aromatických potravin.

Jak se tedy těchto nevítaných pachů zbavit a vrátit vaší lednici její svěžest? Následují osvědčené tipy, jak na to.
Jelikož v lednici skladujeme skutečně pestrou škálu potravin, snadno se může stát, že nás potrápí nepříjemný zápach linoucí se z útrob spotřebiče.

Důkladné vyčištění

První a nejdůležitější krokem je důkladné vyčištění lednice. Vyjměte všechny potraviny a odstraňte všechny poličky a zásobníky. Použijte směs teplé vody a jemného čisticího prostředku nebo sody bikarbony a pečlivě vše umyjte. Nezapomeňte vyčistit i těsnění dveří, kde se často usazují drobky a nečistoty.

Rozkrojené ovoceZápach v lednici vyřešíte snadno. Pomůže káva i některé ovoce

Jednoduchý, ale účinný způsob nabízí obyčejná jablka. Ta má doma snad každý a ještě k tomu stojí pár korun. Jablka rozkrojte na poloviny, položte je na malý talířek a vložte do lednice. Rozkrojená jablka pohltí nežádoucí pachy. Obdobně funguje i citron posypaný kuchyňskou solí.

Voňavá káva

Dalším výborným pohlcovačem pachů je káva. Na instantní však v tomto případě zapomeňte, budete potřebovat jemně mletou zrnkovou. Nasypte ji do malé mističky a dejte do lednice. Kromě toho, že pohltí pachy, ledničku také hezky provoní.

Vsaďte na sacharidy

Se zápachem si dokážou poradit i další potraviny, které máme všichni doma. Třeba krajíc chleba umí hotové zázraky. Výborným pohlcovačem pachů je i neuvařená rýže, kterou nasypete do malé mističky. V neposlední řadě lze použít jedlou sodu promíchanou s rozdrceným hřebíčkem.

Dodržujte zásady

Myslete ale hlavně na prevenci. Pravidelně vyhazujte zkažené potraviny a aromatické pokrmy skladujte v uzavíratelných krabičkách.

přidejte na:
Šéfredaktor

09. 04. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář