Vyřešte pálení žáhy tak, jako to dělaly naše babičky. Těchto 5 způsobů funguje

Ojedinělé pálení žáhy není nijak nebezpečné, nepříjemné však je. Vyzkoušejte prostředky, které používaly už naše babičky. Jistě oceníte, že vám právě tyto postupy přinesou rychlou úlevu.
Příčinou palčivé bolesti v jícnu je překyselení žaludku, které způsobuje konzumace tučných a pikantních jídel, ale i stres, jídlo ve spěchu a nedostatek pohybu.

Citronová šťáva nebo jablečný ocet

Navzdory své kyselé chuti působí v těle jako velmi účinná zásada, která neutralizuje nadměrnou produkci kyseliny solné v žaludku a pomáhá zmírnit bolest. Dejte si sklenku vlažné vody s čerstvě vymačkanou šťávou z poloviny citronu nebo se dvěma lžičkami jablečného octa. Pijte po malých doušcích.

Stroužek česnekuVyřešte pálení žáhy tak, jako to dělaly naše babičky. Těchto 5 způsobů funguje

Česnek funguje podobně jako zázvor. Zařaďte do jídelníčku více česneku a při problémech rozžvýkejte jeden syrový stroužek. Chce to sice trochu odvahy, ale výsledek je zaručený. Česnek ale nepoužívejte, pokud máte citlivý žaludek.

Zázvorový čaj

Působí antibakteriálně a protizánětlivě a mírní bolest. Asi 2 cm zázvorového kořene pokrájejte na malé kousky a zalijte vroucí vodou. Nechte 10 minut louhovat, přeceďte a vypijte. Můžete ho užívat i preventivně 2krát až 3krát denně mezi jídly.

Medový nápoj

Med působí jako hojivý balzám, zklidňuje bolest, vytváří jemný ochranný obal, a brání tak dalšímu působení žaludeční kyseliny. Navíc urychluje regeneraci poškozené sliznice. Rozmíchejte 1 až 2 lžičky medu ve sklenici teplé vody a popíjejte během dne mezi jídly. Můžete přidat i špetku skořice.

Šťáva z brambor

Použijte neloupané brambory, nejlépe v bio kvalitě, důkladně je očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou a vymačkejte v odšťavňovači. Pijte 60 ml 4krát denně nalačno mezi jídly. Uvidíte, že se brzy budete cítit lépe.

přidejte na:
Šéfredaktor

19. 02. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář