Trpíte na neklidné spaní? Pomůže vám příroda

Problémy se spánkem mohou ovlivnit naše celkové zdraví a pohodu. Obtíže s usínáním a nespavostí mohou být způsobeny různými faktory, jako je stres, úzkost, nadměrná stimulace nebo špatné spánkové návyky. Místo užívání léků na spaní, mnoho lidí hledá přírodní alternativy, které podporují klidný a regenerující spánek. My jsme pro vás vybrali 5 látek, které jsou běžně dostupné a s usínáním vám snadno pomohou.
Neklidné spaní, nespavost či přerušovaný spánek. Různé pojmy se stejným výsledkem – narušeným spánkovým režimem. Spánek je přitom pro zdravý organismus důležitý, probíhá během něj regenerace a příprava těla na další den. Jak se ale vyspat, když vám to tělo nechce samo od sebe umožnit? 
Melatonin
Melatonin je hormon, který přirozeně produkujeme v těle, a hraje důležitou roli při regulaci spánkového cyklu. Doplnění melatoninu ve formě přípravků může pomoci vyvolat ospalost a usnadnit usínání. Je však důležité používat melatonin správně a dodržovat doporučené dávkování, které se liší v závislosti na individuálních potřebách.
L-teaninTrpíte na neklidné spaní? Pomůže vám příroda
L-teanin je aminokyselina, která se nachází především v čaji, zejména v zeleném čaji. Má uklidňující účinky a může pomoci snížit úzkost a napětí, což vede k lepšímu usínání. L-teanin také zvyšuje produkci neurotransmiteru GABA, který podporuje relaxaci a klid.
Levandule
 Levandule je aromatická rostlina, která je známá svými uklidňujícími účinky. Esenciální olej z levandule může pomoci snížit úzkost a napětí a připravit tělo a mysl na odpočinek. Můžete využít levandulový olej ve formě aromaterapie, například pomocí difuzéru nebo levandulového balzámu na spánkovou rutinu.
Magnesium
Magnesium je minerál, který hraje důležitou roli při řízení nervového systému a uvolňování svalů. Nedostatek magnesiumu může vést k nespavosti a obtížím se spánkem. Doplňování magnesiumu, buď přes stravu, nebo přes doplňky, může pomoci uvolnit svaly a podpořit klidný spánek.
Valeriána
Valeriána je bylina, která se tradičně používá jako přírodní prostředek proti nespavosti. Obsahuje látky, které působí jako sedativa a mohou pomoci uklidnit mysl a usnadnit usínání. Valeriána je k dispozici ve formě čajů, tinktur nebo tablet.

přidejte na:
Šéfredaktor

30. 11. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář