Tip na víkendový výlet

Velké Březno v severních Čechách není známé jen svým zámkem, ale především lahodným mokem - pivem Březňák. K němu neodmyslitelně patří etiketa s tváří věrného pivaře a přednosty stanice Victora Cibicha. Historie pivovaru má své kořeny již v 17. století. Během své existence zažil mnoho převratných změn. Vždy však vařil pivo vyhlášené kvality.

61484_mediumTip na výlet: Spojte sobotní návštěvu zámku ve Velkém Březně s prohlídkou pivovaru Březňák a ochutnávkou vyhlášeného piva!

Co vás čeká? Nahlédnete pod pokličku výroby pěnivého moku za doprovodu kvalifikovaného průvodce. Během padesátiminutové prohlídky se podíváte do všech hlavních provozů pivovaru a dozvíte se o všech fázích výroby piva a hlavně postupech, díky kterým se české pivo (a to nejen to velkobřezenské) ve světě proslavilo.

Při exkurzi tak nejde o „suchý“ výklad výrobního postupu. Všechny by měl spíše překvapit fakt, že vařit chutné pivo není jednoduchá věc, ke které jsou potřeba i klasické technologie a především dobří pivovarníci. Zajímavé jsou ale i informace o historii pivovaru – samotná výroba začala v roce 1753. Tajemství kvality velkobřezenských piv dále tkví i v používání nejlepších surovin – vody, sladu a chmele. Leckterý návštěvník tak může být zaskočen informací, že k výrobě jednoho půllitru je potřeba slad z 2000 ječmenných zrn.

Pro jednotlivce je pivovar otevřen v sobotu od 14:30 hodin. Pro skupiny je nutná rezervace – více na www.breznak.cz

přidejte na:
Šéfredaktor

10. 10. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář