Sladký Valentýn s extra snadným receptem na zamilované sušenky

Svátek zamilovaných je po roce zase tady. Jelikož platí, že láska prochází žaludkem, připravte své drahé polovičce něco dobrého na zub. Upečte mu srdíčkové sušenky, které ho určitě potěší.

Zamilované páry tento únorový den vyhlížejí už dlouho dopředu. Kromě prvního máje se jedná o další možnost, jak oslavit vzájemnou lásku. Jedním z nejlepších způsobů je skvělé společné jídlo. Letos pro vás máme inspiraci na ryze sladkou pochoutku, která se vám oběma bude doslova rozplývat na jazyku.Sladký Valentýn s extra snadným receptem na zamilované sušenky

Chybět samozřejmě nebudou afrodiziaka v podobě čokolády, vanilky nebo jahod. Hodit se vám budou také vykrajovátka či formy ve tvaru srdce a červené potravinářské barvivo, kterým své dílo dotvoříte k dokonalosti. 
Pokud preferujete spíše drobnější sladkosti, takzvaně na jedno až dvě kousnutí, pak jsou pro vás vhodnou volbou sušenky či různé čokoládové pralinky nebo třeba dortová lízátka. Dáváte-li přednost naopak větším dezertům, vsaďte na klasické dorty, které ale upečte ve formě srdce a tematicky ozdobte. Použít můžete jakékoli červené ovoce, hoblinky bílé čokolády nebo například jedlé květy. Když navíc vše připravíte v dostatečném množství, můžete si tyto dobroty vychutnávat ještě následující dny a oslavu si tak vlastně prodloužíte.

Dvoubarevné sušenky

Rozpis na 40 kusů: Na těsto: ● 300 g hladké mouky ● 100 g moučkového cukru ● 200 g másla ● 1 vejce ● 1 sáček vanilkového cukru ● červená potravinářská barva
Mouku prosejeme s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, vanilkový cukr a vypracujeme na pevné těsto.

Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné zapracujeme barvu. Těsta poté necháme v chladu asi hodinu odležet.
Po odležení těsta, každé zvlášť, rozválíme na pláty silné 4 mm. Vykrájíme kolečka a srdíčka. Poté vykrojíme do středu každého těsta tvar srdíček a vložíme zpět srdíčko v odlišné barvě.

Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a uchováváme v plechové dóze.

Dobrou chuť!

přidejte na:
Šéfredaktor

12. 02. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář