Přírodní pomocníci na bolesti žaludku

Bolest žaludku je velice nepříjemná. Člověka dokáže prakticky paralyzovat v kteroukoliv část dne a potrápit na pěkně dlouho. Původů může být navíc hned několik! Pojďte se proto s námi dnes podívat na nejčastější druhy bolestí žaludku a jejich přírodní řešení skrz správně nastavenou stravu.

Bolest žaludku může vzniknout stresem, konzumací alkoholu nebo překyseleným organismem. Pokud vás však trápí dlouhodobé žaludeční problémy, vyhledejte raději odborného lékaře.

Co pomáhá na bolest žaludku obecně:

  • Popíjení kolového nápoje po lžících (je třeba vymíchat bublinky)
  • Teplá vana či nahřátý ručník
  • Jablečný ocet
  • Fenykl

Bolest zapříčiněná překyseleným žaludkem

Tento druh bolesti trápí povětšinou osoby, které inklinují k nevyváženému jídelníčku. Pokud je vaše stravaPřírodní pomocníci na bolesti žaludku založena na tučných a smažených pokrmech, stravujete se v rychlém občerstvení a jíte značné množství polotovarů, váš žaludek produkuje významně vyšší procento žaludečních kyselin. Díky tomu můžete pociťovat pálení žáhy, bolesti za hrudní kostí či nadměrné říhání.

Jak z toho ven?

Samozřejmě musíte vyřadit potraviny, které žaludek dráždí. Pro rychlou pomoc můžete vyzkoušet jedlou sodu s vodou a připravit si čaj z heřmánku či máty. Uklidňující efekt mají i bazalka a řebříček obecný.

Nevolnost v těhotenství

Těhotenství a ranní nevolnosti jdou neodmyslitelně k sobě, což pro nastávající maminky není vůbec příjemná zpráva. Jedním ze způsobů, jak podráždění žaludku předejít, je pomocí popíjení zázvorového či mátového čaje. Dnes si také v obchodech se zdravou výživou můžete koupit i zázvorová lízátka a bonbony, které mohou zároveň uspokojit i chuť na něco sladkého.

Bolest žaludku po konzumaci alkoholu

Následky bujarých oslav povětšinou odnese hlava a žaludek. Bolest, kterou pociťujete, je způsobenaPřírodní pomocníci na bolesti žaludku překyseleným organismem, a proto je vhodné do jídelníčku na tento den zařadit primárně zásadité potraviny.

Jak z toho ven?

Hodně lidem pomáhá silný masový nebo zeleninový vývar, který pomůže tělo hydratovat. S doplňováním tekutin však buďte opatrní! Velké množství vody v žaludku by vám mohlo naopak přitížit. Další možností je popíjení heřmánkového, mátového či mateřídouškového čaje.

přidejte na:
BB

23. 05. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář