Prázdninový Brandnooz box

Červencová zásilka novinek k ochutnání byla v duchu hesla „Tak chutná léto!“. Potěšila všechny členy rodiny – od těch nejmenších až po ty dospělé. Zásilka byla tentokráte velice pestrá. Obsahovala sušenky, alkohol, přesnídávku, ale také celozrnný chléb nebo exotické sušené ovoce. 

 
První mě k ochutnání zlákala půllitrová skleněná lahev s nápisem NORDIC ICE Apple. Ačkoli jsem pouze občasný konzument alkoholických nápojů, představa objevení něčeho nepoznaného byla opravdu veliká. Bez studování popisu jsem nalila dospělým členům rodiny panáky a jali jsme se ochutnání. Na první pohled bych čekala, že se bude jednat o nízkoalkoholový nápoj na bázi vodky. První ochutnání mne ale vyvedlo z omylu. Jedná se o vinný nápoj s obsahem alkoholu 14,5%. Nápoj je poměrně sladký a bude vyhovovat zcela jistě milovníkům vína. Mne ale vinný podtón a sladká chuť příliš neoslovili. Očekávám, že na trhu najde oblibu spíše u žen.
 

Chuť jsem si následně spravila snackem od firmy Chio, který je označen Big PEP. Dobrota na párty, k televizi nebo jen tak má příjemnou slaninovou chuť. Jsou okořeněné i osolené tak akorát a rozhodně je mohu doporučit. Na trhu by měly být k od černa 2014 za doporučenou cenu 19,90 Kč (60 g). Chuťově příjemné byly i krekry Krit Original v novém žlutém obalu. Kulatý tvar a menší velikost v porovnání s konkurenčními obdélníkovými krekry považuji za výhodu a rozhodně je mohu doporučit.
 

Sáček se sušeným ovocem od firmy Mixit mne nejprve lákal jako zajímavá svačinka pro dítě na výlet. Nakonec jsem ale byla ráda, že jsem ozkoušení ponechala na doma. Mixit Křupavé ovoce Mango & Physalis mne při prvním ochutnání překvapil. Kyselost physalisu a nezvyklá chuť manga, které vzhledově spíše připomínalo sušená jablka, mne spíše než na další ochutnání poněkud vylekali. Chuť této směsi se lehce měnila tím, jak toto mrazem sušené ovoce na vzduchu vlhlo. Po cca půl hodině od otevření sáčku bylo ovoce chuťově přijatelnější než při prvním kousnutí. Oceňuji, že je tato směs nedoslazována. Nicméně i přes tuto výhodu produkt již vyhledávat nebudu. Chuť i doporučená cena (49 Kč za 19 gramový sáček) mne odrazují od další konzumace. Nicméně tuto ochutnávku beru za zajímavou inspiraci. Tento „Pytlík do kapsy“ je na trhu i s jiným, méně exotickým ovocem, a tak třeba někdy ochutnám jiný druh. 

 
Ocenila jsem možnost ochutnat novinku od Sedity – Kávenky Cappuccino-Skořice. Tato novinka v sobě spojila chuť cappuccinových Kávenek se skořicovou příchutí. V porovnání s Original Kávenkami nebo Kávenkami Arabica mi ovšem tato příchuť přijde slabší. V budoucnu se této příchuti sice nebudu vyhýbat, ale zároveň ji nebudu cíleně vyhledávat. V každém případě doporučuji ozkoušet pro vytvoření vlastního úsudku. 
 
Milovníci obloženého bílého pečiva jistě v balíčku potěšila novinka od firmy Hellmann´s – Majonéza na bagety. Jistý čas jsem si musela dodávat odvahu s využitím tohoto výrobku. Bagety totiž v našem rodinném jídelníčku jsou jen ve výjimečných případech. Majonéza chuťově opravdu věrohodně připomíná to, nač jsou konzumenti baget zvyklí. Mohu ji doporučit všem milovníkům obloženého pečiva, kteří si bagety chtějí připravit sami doma. Majonéza na bagety je v plastovém obalu, který by měl usnadnit dávkování. Na trhu je dostupná od července za doporučenou cenu 39,90 Kč (250 ml). 
 
V červencovém Brandnooz boxu se objevily další z výrobků firmy Lotus. Tentokráte to byla pomazánka Lotus Crunchy, která na rozdíl od pomazánky Lotus Classic, se kterou jsme Vás seznámili v článku Velikonoční Brandnooz box – potěšení pro hospodyňky i koledníky, křupala díky kouskům sušenek. Díky těmto kouskům byla pomazánka chuťově o něco přijatelnější. Mouková chuť není tak výrazná, nicméně je tato pomazánka stále výrazně tuková. V naší rodině našla uplatnění pouze jako výjimečný mls na lžičku. Na chlebu ani jiném pečivu nám nezachutnala. Pokud si chcete na tuto pomazánku udělat sami svůj názor, pak ji můžete v obchodech zakoupit za doporučenou cenu 84,90 Kč (380 g). Lotus dobrota, která opět zaručeně nezklamala, byly Lotus Biscoff Twinpack. Balení dvou karamelových sušenek, tentokráte větších rozměrů v neprůhledném obalu. Balení je tak akorát do kabelky, ale i dítěti na výlet nebo na svačinu. Chuť je tradiční, změnou je tedy pouze velikost. 
 
Radost nejen na tváři, ale i v bříšku, udělala nejen dětem Krtečkova přesnídávka. V Brandnooz boxu byla varianta s banány. Na první pohled poutavý obal s krtečkem skrývá chuťově standardní banánovou přesnídávku – tedy pokrm z velké části tvoření jablky. Na produktu mne zaujalo, že motiv krtečka je nejen na přebalu, ale i na víčku, což fanouška večerníčku Zděňka Milera jistě přesvdčí o uchování tohoto obalu k dalšímu užití. 
 

Posledním výrobkem z celkových deseti výrobků, které přišli v červencovém Brandnooz boxu, byl celozrnný žitný chléb Fit den firmy Penam. V 250 gramovém balení se nacházelo 6 plátků chleba, který je v porovnání s klasickým chlebem trochu mastnější, obsahuje zrna a celkově ho hodnotím jako chuťově přijatelný. Pokud máte rádi tento typ pečiva, určitě jej neváhejte vyzkoušet. Na trhu by měl být dostupný za 20 Kč. Srpnový Brandnooz box hodnotím celkově jako velmi zdařilý. Nabídl různorodý sortiment, včetně potraviny s kratší expirací. Doporučená cena potravin převyšovala cenu, za kterou lze Brandnooz box objednat (199 – 249 Kč) a to včetně doručení PPL na Vámi zvolenou adresu. Pokud Vás box zaujal, tak neváhejte a přidejte se ke spoustě lidí, kteří díky této službě ochutnávají jednou měsíčně novinky s chutí.

přidejte na:
bokul

29. 08. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář