Pořiďte si správný nůž! V kuchyni to poznáte

Nože jsou v kuchyni velkým tématem. Možná si říkáte, že máte doma jeden kvalitní a to stačí, pravda je ale taková, že nestačí. V kuchyni byste jich měli mít hned několik!

Krájení, porcování, loupání, vykrajování. Na to vše jsou dnes speciální nože. Ty vám mohou výrazně pomoci k rychlejšímu a radostnějšímu vaření. U profesionálních kuchařů jich najdete desítky, doma si ale vystačíte s těmi základními.

Pokud jste se právě nachytali u toho, že vaše domácnost disponuje pouze velkým nožem na maso a malým nožem na vše ostatní, měli byste zpozornět. Konečně se dozvíte, jaké nože vám v kuchyni chybí!

UNIVERZÁLNÍ NŮŽPořiďte si správný nůž! V kuchyni to poznáte

Tento typ nože má prakticky každý. Většinou bývá poměrně robustní, pevný a těžší. Snadno s ním nakrájíte maso, ale bez větších problémů jej využijete na ovoce, zeleninu či cokoli jiného.

NŮŽ NA PORCOVÁNÍ MASA

Tento nůž poznáte jednoduše podle vlnkovaného ostří. To zaručuje krásnou práci s masem, které bez problémů nakrájíte i na opravdu tenké plátky. Kromě masa jej můžete použít i na porcování dezertů. Právě zvlněné ostří zaručuje totiž to, že se vám jednotlivé plátky nebudou na sebe lepit.

NŮŽ NA ZELENINU

Mnohem hůř ale s velkým a robustním nožem nakrájíte zeleninu. Na tu byste měli použít spíš drobné a lehké nože s rovným ostřím.

NŮŽ NA CHLEBA A PEČIVOPořiďte si správný nůž! V kuchyni to poznáte

Nůž na chleba poznáte jednoduše podle vroubkovaného ostří, které trochu připomíná pilku. Skvěle s ním nakrojíte i hezky propečenou kůrku a při délce zhruba 20 cm zvládne i větší bochníky.

ČISTÍCÍ NŮŽ

Dávno už jsou pryč doby, kdy se ovoce a zelenina čistily škrabkou. Dnes na to existuje parádní malý nožík, s kterým tuto činnost zvládnete rychle a precizně.

přidejte na:
BB

02. 12. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář