Od zavodnění vám uleví byliny. Obzvlášť jedna je na to přímo skvělá

Zavodnění organismu způsobuje nepříjemné otoky, a to nejen končetin, ale i obličeje. Pokud chcete být štíhlá, chce to ubrat na soli, dodržovat pitný režim a trochu se hýbat.

Za zavodněním organismu stojí většinou obezita a vysoký příjem soli, kávy a alkoholu. Příčinou ale můžou být i vážné zdravotní problémy.

Dodržujte pitný režim

Možná se vám to zdá jako hloupost, ale když se potřebujete zbavit přebytečné vody, je třeba pít! Zadržování vody totiž vzniká tím, že si tělo vytváří zásoby na horší časy. Pokud budete pravidelně pít, problémy se zmírní. Dostatečný pitný režim má také velký vliv na stav a zdraví vaší pokožky. Vodu ale nikdy nepijte ve velkém množství najednou, tím byste si zadělala akorát tak na nafouklé břicho. Popíjejte ji po malých dávkách v průběhu celého dne.

Jde to i bez soliOd zavodnění vám uleví byliny. Obzvlášť jedna je na to přímo skvělá

Už v pohádce Byl jednou jeden král bylo jasné, že sůl je nad zlato. To je sice pravda, pokud ale vaše tělo zadržuje vodu, raději se jí vyhněte obloukem, stejně jako koření. Vždyť existuje tolik skvělých bylinek, které pokrmy dokonale dochutí. A jaké bylinky vám pomůžou s odvodněním organismu.

S pampeliškou je to snazší

Smetanka lékařská neboli pampeliška je silně močopudná rostlina. Detoxikuje játra a působí jako stimulant při látkové výměně. Na odvodnění pomáhá hlavně její kořen, který se sbírá na jaře a na podzim, spolehnout se však můžete i na listy. 

Ostropestřec mariánský pročistí tělo

Tato bylina je jednou z nejúčinnějších na detoxikaci jater. I ta totiž můžou stát za zavodněným organismem. Z ostropestřce si proto dělejte pravidelně čisticí čaj, v lékárnách a obchodech se zdravou výživou seženete i olej. 

Zelený ječmen jako prevence

Jestliže se chcete nepříjemným otokům jednou provždy vyhnout, měla byste do svého jídelníčku zařadit právě zelený ječmen, který slouží jako prevence před zavodňováním. Tělo navíc také chrání před překyselením organismu, což je opět jeden z faktorů, který ovlivňuje množství nadbytečné vody v těle. Kromě toho je také bohatý na vápník a železo a podporuje metabolismus.

přidejte na:
Šéfredaktor

07. 02. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Bylinky jsou velcí pomocníci. Škoda, že jsou tak opomíjené. U nás v okolí nerostou všechny, které potřebuji, tak když jedeme s manželem pod stan, který máme z https://www.naturehikecz.cz/ , po Čechách, tak si při té příležitosti sbírám bylinky, které u nás nejsou. Pak mám velkou zásobu na zimu a na všechny možné neduhy mám přírodní léčbu :-) .

Týna Ryglová 07. 02. 2024, 21:36