Neuhlídali jste suchý únor? Tady je 6 způsobů, jak zatočit s kocovinou

Alkohol vás rozehřeje a poslouží k lepší náladě. Když ho ale neuhlídáte, způsobí vám pořádnou kocovinu. A co pak? Vyzkoušet můžete pár osvědčených vyprošťováků, které jsou prověřené generacemi lvů salonů a vymetačů večírků.

Ledové mléko

Po večírku sklenice vychlazeného mléka přijde vhod. Tenhle kravský produkt totiž neutralizuje překyselený žaludek, a tlumí tak možné zažívací problémy. Náš tip: Udělejte si mléčný koktejl z mléka, banánu a lžičky medu. Získáte nápoj, který dodá vašemu organismu draslík k utlumení bolesti hlavy.

Okurkový lák

Lidově se mu říká „šklebivka“ a třeba v Polsku, kde se alkoholem nešetří, platí za spolehlivý vyprošťovák. Nápoj obsahuje minerály, co dodají organismu pořádnou nálož energie. Ale pozor, ne každý ho snáší dobře, proto ho pijte po malých doušcích a počkejte, jak se s ním tělo popasuje. V Rusku podobným způsobem sázejí na zelnou šťávu.Neuhlídali jste suchý únor? Tady je 6 způsobů, jak zatočit s kocovinou

Iontový drink

Na nohy vám může pomoci i energetický nápoj pro sportovce, který skýtá důležité látky a zároveň udrží váš organismus hydratovaný. Dobrá zpráva je, že většina těchto drinků je lehce stravitelných a nedráždí žaludek.

Zázvorový čaj

Většina lidí ho používá jako první pomoc při nachlazení. Pravdou ale je, že vám pomůže i při kocovině. Zázvorový oddenek obsahuje látky, které tiší žaludeční nevolnost. Využijte toho! Stačí, když nastrouhaný zázvor zalijete horkou vodou, necháte odstát a nápoj vypijete. Úleva přijde coby dup.

Kolové nápoje

Někteří ji milují, jiní zase nenávidí. Pravdou ale je, že při kocovině vám může jen prospět. Vychlazená cola je nejen osvěžující, ale doplní do těla i rychlé cukry, které se téměř okamžitě promění v energii. Popíjejte ji s plátkem citronu, vitamin C ještě podpoří regeneraci.

Minerálka

Obyčejná minerálka svede s vaším bolehlavem téměř zázraky! Jednak tělu dodá tekutiny, ale hlavně potřebnou dávku minerálů, které přijme s povděkem. Pijte ji s plátkem citronu a nalačno. Uvidíte, že se vám za pár minut uleví!

přidejte na:
Šéfredaktor

21. 02. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář