Nemůžete pít kávu? Tyto produkty vás nakopnou stejně i bez kofeinu

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě, který nám dodává energii a pomáhá se probudit. Nicméně, někteří lidé nemusí zvládat kofein, nebo jim tento lahodný mok jednoduše nechutná. Co tedy v takovém případě dělat? Nebojte, i pro vás máme řešení!
Naštěstí pro kávové odpůrce, i pro ně existují alternativy, jejichž účinky se do značné míry kávě podobají. A víte, co? Některé ji i dokonce převyšují!
Bylinkové čaje
Bylinkové čaje jsou skvělou alternativou kávy, nabízejí širokou škálu chutí a mají různé prospěšné účinky na zdraví. Například máta čaj může pomoci uklidnit trávicí systém a posílit imunitní systém, zatímco heřmánkový čaj má uklidňující účinky a může pomoci uvolnit napětí. Zelený čaj je také skvělou volbou, protože obsahuje antioxidanty a může podpořit spalování tuků.
MatéNemůžete pít kávu? Tyto produkty vás nakopnou stejně i bez kofeinu
Maté je tradiční nápoj pocházející z Jižní Ameriky, který se vyrábí z listů yerba maté. Obsahuje přírodní kofein, ale jeho účinky jsou mírnější než u kávy. Maté může dodat energii a zlepšit soustředění, aniž by způsoboval nervozitu nebo náhlý pád energie. Obsahuje také antioxidanty a vitamíny, jako je vitamín C a E.
Kurkuma latte
Kurkuma latte, také známá jako zlaté mléko, je nápoj, který kombinuje kurkumu, mléko (nebo rostlinné mléko) a další koření, jako je skořice a zázvor. Kurkuma obsahuje kurkumin, který má silné protizánětlivé a antioxidantové účinky. Kurkuma latte nabízí bohatou a aromatickou chuť a může pomoci podpořit imunitní systém a snížit záněty v těle.
Matcha
Matcha je japonský práškový zelený čaj, který se stává stále populárnější. Při výrobě matcha jsou listy čaje mlety na jemný prášek, což znamená, že se konzumují celé listy, což zvyšuje příjem živin. Matcha obsahuje kofein, který dodává energii, ale také obsahuje látku nazývanou L-theanin, která pomáhá uklidnit mysl a zvyšuje soustředění. Matcha je také bohatá na antioxidanty a chlorofyl, které přispívají k ochraně zdraví.
Šípkový čaj
Šípek je plod růže a je známý svým vysokým obsahem vitamínu C a antioxidantů. Šípkový čaj má svěží a ovocnou chuť a může pomoci posílit imunitní systém a podpořit zdraví kůže. Je také populární pro své močopudné účinky a schopnost podporovat trávení.

přidejte na:
Šéfredaktor

27. 11. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář