Na akné, pásový opar i Alzheimer. Skořice je prostě zázračná

Už jen samotná vůně skořice působí preventivně proti Alzheimerově chorobě a zpomaluje průběh tohoto onemocnění. A to není zdaleka všechno. Skořicová kůra totiž patří mezi účinná přírodní antibiotika, a tak je toto voňavé koření účinným bojovníkem proti širokému spektru virů, bakterií a plísní.
Léčí bolesti žaludku
Také posiluje imunitu, pomáhá při chřipce i angíně, zažívání nebo při hubnutí. Skořici lze zařadit i mezi silné antioxidanty. Pokud si po jídle dáte čaj s trochou skořice, pomůžete svému žaludku rychleji trávit a tím mu ulehčíte od zdlouhavého vstřebávání sacharidů. Skořice je také spolehlivým zdrojem vápníku, vlákniny a různých druhů minerálů. Z těch nejdůležitějších je to hlavně mangan. Vápník a vláknina pomáhají z těla vylučovat nadmíru soli a škodlivin. Skořice je rovněž vhodná, pokud vás bude trápit plynatost, zácpa nebo průjem. Ve spojení s medem úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání jej od vzniku žaludečních vředů.
Prospívá vašemu srdciNa akné, pásový opar i Alzheimer. Skořice je prostě zázračná
Skořice zabraňuje vzniku krevních sraženin, protože má schopnost ředit krev. Celkově tedy napomáhá krevnímu oběhu a zdraví srdce. Navíc se už po celá staletí ví, že uklidňuje a dodává pozitivní energii. Skořice je tedy ideální pro lidi, kteří trpí stresem, nervozitou či střídáním nálad, protože přispívá k vyrovnanosti a citové harmonii. Také se dá využít na koupele a obklady, protože zahřívá tělo a odstraňuje škodlivé látky. Zmírňuje zánětlivá onemocnění, což oceníte, pokud vás trápí revmatismus, protože umí tlumit bolesti svalů a kloubů. To jsou pádné důvody pro využití skořice v domácí léčbě, nemyslíte? Pro začátek můžete vyzkoušet některé z našich tipů.
Léčí akné i pásový opar
Aplikace medu smíchaného se skořicí na postižená místa léčí akné, různé ekzémy a všechny typy kožních infekcí.
Když každý den půl hodiny před snídaní a večer před spaním vypijete šálek čaje nebo vody s medem a skořicí, pomůže vám to zbavit se přebytečných kil.
Pokud vás trápí zápach z úst, kloktejte každé ráno nalačno 1 lžíci skořice smíchané s teplou vodou. Všeho s mírou! Je důležité vědět, že se skořicí se to nemá přehánět. Doporučená denní dávka je kolem 3 gramů, což je méně než 1čajová lžička.

přidejte na:
Šéfredaktor

10. 10. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář