Letní drinky, které vás zaručeně osvěží

Krásné počasí doslova vybízí k přípravě ledových nápojů. A právě proto jsme si pro vás dnes připravili několik chutných drinků, které vás přes léto zaručeně osvěží!

 

Ledový čaj nejen osvěží, ale dodá i potřebné minerály

Pokud chcete udělat něco pro své zdraví, vsaďte na ledovou verzi zeleného čaje. Ten pomáháLetní drinky, které vás zaručeně osvěží předcházet onemocněním mozku, chrání před mozkovou mrtvicí, snižuje riziko vzniku rakoviny a účinně posiluje obranyschopnost lidského těla. Jeho ledovou verzi si připravíte stejně jako jiný čaj, necháte jej vychladnout a přidáte led. Chcete-li si podobné osvěžení dopřát bez delšího čekání, k dostání jsou i ledové čaje v sáčkových směsích. Balení vypadá stejně jako u jiných čajů, ale jsou určeny pro studené zpracování.

 

Dietní osvěžení z ovoce

Dali jste si za úkol přes léto zhubnout? Tak vám přijdou vhod osvěžující varianty, s kterýmiLetní drinky, které vás zaručeně osvěží nastartujete svůj metabolismus, aniž byste si zadělali na zbytečné kalorie navíc.

Parádní osvěžení zažijete například rozmixováním lesního ovoce s ledem. Borůvky, jahody a maliny patří totiž k nízkosacharidovým potravinám, které mají zanedbatelné množství kalorií i cukru, díky čemuž jsou vhodné právě pro osoby držící jakýkoli druh diety.

 

Ledová káva z espressa

A na závěr něco pro milovníky kávy. Pokud máte možnost připravit si malý šálek silné kávy, ledovou kávu si z něj připravíte tímto způsobem:Letní drinky, které vás zaručeně osvěží

  • Do sklenice objemu 200 až 250 ml nasypte 5 kostek ledu.
  • Na led nalijte horké espresso.
  • Dlouhou lžičkou míchejte kávu s ledem tak dlouho, až káva zcela vychladne.
  • Přidejte další kostky ledu.
  • Kávu dolijte studeným mlékem a podávejte.

Nemáte možnost připravit si espresso? Nevadí, ledovou kávu si můžete připravit i z instantní kávy. Postupujte podle výše uvedeného návodu, ale místo espressa si připravte malý šálek instantní kávy. Ten vznikne rozpuštěním jedné lžičky vaší oblíbené značky v 30 ml horké vody.

přidejte na:
BB

18. 06. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář