Kuchyňské potřeby: Jak poznáte opravdu kvalitní nůž?

Nože jsou v kuchyni absolutně nepostradatelné. K tomu, aby vám dobře sloužily však potřebujete koupit takové, které jsou kvalitní. Takové nože pozná na první pohled zkušený odborník, ale lajk se musí chvíli trénovat. Jak tedy poznat dobrý nůž od toho špatného? To se dozvíte v dnešním článku.

Kdo jednou dostal do ruky profesionální nože, nechce jiné. To platí nejen pro ně, ale samozřejmě i další kuchyňské potřeby.Kuchyňské potřeby: Jak poznáte opravdu kvalitní nůž?

NA CO SE PŘI VÝBĚRŮ NOŽE ZAMĚŘIT?

Vše začíná provedením. To nesmí obsahovat žádné spoje, spáry nebo švy. Nikde totiž nesmí být žádné místo, kde by se mohly usazovat bakterie. Čepel a střenka nesmí být hrbolaté a povrch by měl být vždy perfektně vyleštěný.

BEZPEČNOST NA PRVNÍM MÍSTĚ

Střenka by měla od prvního uchopení perfektně padnout do ruky a respektovat její ergonomii. Díky tomu nože nevyklouznou z rukou a zabrání se potenciálnímu zranění. Dalším důležitým aspektem je i vyváženost. Nůž by neměl být ani moc těžký, ale ani moc lehký.

NENÍ OSTŘÍ JAKO OSTŘÍ

Další pohled by měl sklouznout k ostří nože. To by nemělo vyžadovat časté broušení.

Pokud už nůž musíte nabrousit, měli byste k tomu používat kámen nebo ocílku, nikoli mechanické brousky, které vytvářejí na okraji otřepy.

Kvalitní nože můžete čistit v myčce (mají-li střenku z plastu). V případě, že je na noži použito dřevo, musíte být opatrní. Dřevo Kuchyňské potřeby: Jak poznáte opravdu kvalitní nůž?totiž pouhým stykem s vodou nabobtná a pak nůž rychle stárne.

KDE NOŽE UCHOVÁVAT

Rozhodnete-li se investovat do nožů, měli byste zvážit i to, kde je budete skladovat. Skvělým řešením je stojan na nože, díky kterému budete mít své kuchyňské potřeby hezky pod dohledem. Stojan na nože má však i další výhodu – zabraňuje tomu, abyste se o nože nechtěně pořezali. Pro skladování nožů vám poslouží i zásobník na příbory, který oceníte zvlášť pokud jsou v domácnosti děti.

přidejte na:
Tescoma

01. 02. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář