Které ovoce je vhodné pro redukci a kolik bychom jej měli za den sníst?

Ovoce je vhodné pro děti, dospělé i seniory. Pokud na něj člověk nemá alergickou reakci, mělo by být součástí pokrmů štíhlých i těch, kteří se snaží zhubnout. Nikdy bychom ale neměli zapomínat na to, že každé ovoce má jiný podíl fruktózy, a proto je důležité, v jakém množství je konzumováno.

VYHNĚTE SE DŽUSŮM Z OBCHODUKteré ovoce je vhodné pro redukci a kolik bychom jej měli za den sníst?

Chcete-li do svého těla dostat co možná největší množství pozitivních látek, pak byste měli na ovocné džusy zapomenout. I když se v mnohých reklamách propagují jako zdravé, z praktického hlediska se nejedná o nic jiného než šťávu plnou rychlých cukrů.

Zaměřte se proto raději na celé kusy, díky tomu do sebe dostanete i vlákninu, která je nutná pro správnou funkci střev a minerály, které se ukrývají v dužině. Další možností, jak do sebe ovoce dostat je za pomocí smoothie. Díky tomu, že se toto ovoce mixuje vcelku, nepřijde o žádnou důležitou složku a vcelku jednoduše do svého těla dostanete klidně denní dávku.

DOPORUČENÁ DENNÍ DÁVKAKteré ovoce je vhodné pro redukci a kolik bychom jej měli za den sníst?

Ovoce by mělo být každodenní součástí našeho jídelníčku. Jeho doporučená dávka je zhruba 300 g. Pokud ale bojujete s nějakým tím kilem navíc, můžete si množství ovoce snížit na 200 g a přidat větší porci zeleniny.

OVOCE A REDUKČNÍ DIETA

Ani při redukční dietě se ovoce nemusíte bát. Měli byste si jen vybrat takové, které má nízké množství cukru. To najdete nejčastěji v bobulovitém ovoci. Naopak mezi nejsladší druhy patří tropické, například banán, ananas, fíky, datle nebo hroznové víno.

OVOCE VHODNÉ PŘI REDUKCI

  • Maliny,
  • Rybíz,
  • Borůvky,
  • Jahody.
přidejte na:
Šéfredaktor

25. 08. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář