Jak se rychle zbavit ucpaného nosu? Máme pro vás 6 triků

Ucpaný nos je nepříjemným a často se vyskytujícím problémem, který může způsobovat nepohodlí a omezovat naše každodenní činnosti. Naštěstí pro nás, dnes existuje hned několik možností, jak si od tohoto nepříjemného pocitu ulevit. 


Uvolnit ucpané nosní dutiny lze hned několika způsoby. My jsme pro vás vybraly ty osvědčené a odzkoušené přímo na nás samotných.
Inhalace páry
Inhalace páry je jedním z nejjednodušších a nejúčinnějších způsobů, jak uvolnit ucpaný nos. Postavte se nad horkou vanu s vodou nebo použijte inhalátor. Přidání pár kapek eukalyptového oleje nebo mátového oleje do horké vody může pomoci uvolnit ucpané nosní cesty.
Sůl vodou
Smíchejte ¼ čajové lžičky soli s 1 šálkem teplé vody a použijte směs k provádění nosního výplachu. Skloněte hlavu nad dřezem a pomalu nalijte roztok do jedné nosní dírky, zatímco druhou zavřete prstem. Poté vyplňte druhou nosní dírku stejným způsobem. Tento postup můžete opakovat několikrát denně, aby se uvolnily ucpané dutiny.
Vlhký vzduchJak se rychle zbavit ucpaného nosu? Máme pro vás 6 triků
Udržování vlhkého vzduchu v místnosti může pomoci uvolnit ucpaný nos. Používejte zvlhčovač vzduchu nebo umístěte v místnosti nádobu s vodou. Vlhký vzduch přispívá k rozpouštění hlenů a uvolňuje ucpané nosní cesty.
Přírodní bylinné přípravky
Existuje několik bylinných přípravků, které mohou pomoci uvolnit ucpaný nos. Například eukalyptový olej nebo mátový olej mohou mít protizánětlivé a osvěžující účinky. Naneste si pár kapek oleje na kapesník a několikrát ho jemně inhalujte. Tím se uvolní ucpané nosní cesty.
Zvýšená hydratace
Dostatečný příjem tekutin je důležitý pro uvolnění ucpaného nosu. Pijte hodně vody, teplého čaje nebo horkého vývaru. Tekutiny pomáhají zředění hlenů a jejich odstranění z nosních cest.
Nasální spreje
Existuje několik přírodních nosních sprejů dostupných v lékárnách, které mohou pomoci uvolnit ucpaný nos. Tyto spreje obsahují přírodní složky, jako je mořská voda nebo bylinné extrakty, které pomáhají otevřít nosní cesty a uvolnit ucpaný nos.


Je důležité si uvědomit, že ucpaný nos může být příznakem různých zdravotních stavů, včetně nachlazení, alergií nebo sinusitidy. Pokud trpíte ucpaným nosem dlouhodobě nebo pokud se objevují další symptomy, je vhodné se poradit s lékařem. Lékař vám může poskytnout vhodné doporučení a předepsat léčbu, pokud je to nezbytné.

přidejte na:
Šéfredaktor

30. 11. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář