Jahody nejen do kuchyně. Připravte si zkrášlující peeling

Jahody nepatří jen do koláčů a knedlíků. Z jahod můžete vyrobit i pleťovou masku nebo třeba ochucené ledové kostky.

Není snad nikdo, kdo by nemiloval jejich vůni a lahodně nasládlou chuť. Tohle ovoce umí polechtat naše chuťové buňky, ale dělá dobře i pleti, srdci nebo imunitě.

Vysoký obsah vitaminu C

Ten je důležitý pro posílení imunitního systému, podporu zdraví kůže a ochranu před oxidativním stresem.

Obsahují málo kalorií

Pokud se snažíte udržovat zdravou váhu nebo zhubnout, jahody jsou skvělou volbou. Obsahují relativně máloJahody nejen do kuchyně. Připravte si zkrášlující peeling kalorií, ale zároveň jsou nasycené vlákninou, což pomáhá udržovat pocit sytosti.

Působí jako antioxidant

Obsahují třeba anthokyanin, který jim dodává červenou barvu. A antioxidanty pomáhají ochraňovat buňky před poškozením volnými radikály a mohou přispívat k prevenci nemocí, jako jsou srdeční choroby nebo dokonce rakovina. Pravidelná konzumace jahod může pomoci snižovat krevní tlak.

Jsou bohatým zdrojem vlákniny

Jahody jsou dobrým zdrojem vlákniny, která podporuje trávení, udržuje střevní zdraví a může pomoci snižovat hladinu cholesterolu v krvi.

Mají vliv na mozek

Některé výzkumy naznačují, že jahody mohou mít pozitivní vliv na paměť a činnost mozku. Obsahují totiž flavonoidy, které podporují jeho činnost a snižují riziko vzniku neurodegenerativních onemocnění, jako je Alzheimerova choroba.

Nejen do kuchyně, ale i na krásu

PEELING

Vezměte pár jahod, rozmačkejte je s jemným přírodním exfoliantem, jako je cukr nebo drcené ovesné vločky, a tuto směs použijte k jemné masáži obličeje. Zbavíte tak pleť odumřelých buněk a nečistot.

ÚSTNÍ VODA

Smíchejte šťávu z čerstvých jahod s vodou a použijte ji jako ústní vodu po čištění zubů. Jahody mají příjemnou vůni a mohou přispět k neutralizaci zápachu z úst.

PLEŤOVÁ MASKA

Jahody obsahují kyselinu salicylovou, která je přirozeným exfoliantem a pomáhá odstraňovat odumřelé buňky. Stačí smíchat dvě rozmačkané jahody se lžičkou medu nebo jogurtu, nanést na 20 minut na obličej a pak opláchnout vlažnou vodou. Tato maska pomůže zklidnit pokožku, zlepší její texturu a dodá jí zářivý vzhled.

přidejte na:
BB

14. 06. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář