Hubnout se dá i na těstovinách. Které jsou pro vás nejlepší?

Když dojde na dietu, většina z nás se nejdřív vzdá těstovin. Jsou přece plné sacharidů. Můžete na to ale jít i jinak: dát si ty alternativní z luštěnin nebo zeleniny. Chutnají skvěle, na dlouho zasytí a křivky neohrozí.

Klasické vaječné těstoviny sice celosvětově patří k nejoblíbenějším jídlům, pro naši postavu ale opravdu dvakrátHubnout se dá i na těstovinách. Které jsou pro vás nejlepší? vhodné nejsou. Zvlášť když je doprovodíte tučnou smetanou nebo sýrem. Trochu lepší volbou jsou pohankové soba nudle nebo rýžové nudle, které se používají v asijské kuchyni. I ty ale stojí na sacharidech.

Máte-li na těstoviny chuť, je z výživového hlediska lepší dát si ty alternativní, proteinové. Bývají vyrobené z luštěnin, nejčastěji ze sójových bobů. Obsahují nálož bílkovin i dost vlákniny.

A jak chutnají?

Luštěnina je z nich lehce cítit, a proto jim sluší jednoduché úpravy. Chutnat vám budou třeba s restovaným kuřetem a brokolicí, s grilovanými kachními prsy a červenou paprikou nebo s hráškem a mozzarellou.

Objevili jsme i proteinové těstoviny vyrobené čistě z hrachového proteinu a čerstvých vajec nebo jen z cizrny či červené čočky. Než si nějaké alternativní těstoviny koupíte, doporučujeme prozkoumat jejich složení – mělo by být minimalistické.

Hubnout se dá i na těstovinách. Které jsou pro vás nejlepší? Hvězda mezi nudlemi

Velkým hitem jsou nudle shirataki. Jsou velmi dietní – jen deset kalorií na sto gramů a jsou bez lepku. Vyrábí se z kořene konjaku a seženete je jako široké nudle, špagety, ale třeba i ve tvaru rýže. Prodávají se v nálevu, který stačí slít. Pak už nudle jen propláchnete a servírujete, nejlépe ve studené úpravě nebo na poslední chvíli přihozené do talíře s polévkou.

přidejte na:
BB

26. 02. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář