Červenec ve znamení borůvek! Proč je jíst?

Ačkoli jsou co do vzrůstu poměrně nenápadné, jejich chuť miluje snad každý! Ano, řeč je o borůvkách! Kromě své nízké kalorické hodnoty jsou doslova nabité antioxidanty a dalšími látkami, které jsou pro tělo člověka naprosto nepostradatelné!

Šťavnaté modré bobulky nejsou v žádném případě vhodné pouze do džemů či ovocných knedlíků. Největší přínos pro lidský organismus totiž mají v syrové, nezpracované podobě. Tak schválně, věděli jste například, že pravidelná konzumace borůvek vám může podpořit činnost vašeho srdce nebo že snižují riziko vzniku rakoviny?

Pomáhají při redukční dietě

Rozhodli jste seškrtat svůj jídelníček, abyste dosáhli vysněné postavy? Tak vás jistě potěší, že hrst borůvekČervenec ve znamení borůvek! Proč je jíst? obsahuje pouhých 80 kalorií! Neobsahují žádný tuk a oproti jiným druhům ovoce i minimum cukru! Naopak jsou bohaté na vlákninu, díky které se budete cítit déle syti!

Prevence zánětu močových cest

Trápí vás záněty močových cest? Tohoto nepříjemného onemocnění se můžete zbavit i řádnou prevencí v podobě pravidelné konzumace borůvek. Ty totiž dokážou zabránit bakteriím, aby se uchytily na stěnách močového měchýře, a tím vyvolaly zánět.

Borůvky jako antioxidant

Borůvky jsou bohaté na vitamin C, který dokáže efektivně z těla odvádět negativní volné radikály, čímž udržuje organismus čistý a funkční. Budete-li navíc borůvky konzumovat delší dobu, může vám pomoci od zeleného zákalu.

Pečují o kardiovaskulární systém

Jak už jsme se zmínili v úvodu, borůvky opravdu pomáhají pečovat o srdce. Rostlinná barviva obsažené v borůvkách mohou podle některých výzkumů pomáhat proti ucpávání cév a přispět tak ke správnému fungování celého kardiovaskulárního systému.

Nese konzumace modrých bobulí nějaké úskalí?

Patříte-li k pravidelným strávníkům, určitě jste se setkali s fialovými skvrnami, které po sobě můžou borůvky zanechat. K jejich odstranění můžete použít citronovou šťávu, kyselé mléko nebo celý citron, který dokáže barvivo rychle a účinně neutralizovat.

přidejte na:
BB

25. 07. 2021

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář