5 skvělých tipů, jak nastartovat svůj metabolismus

Mít zdravě fungující metabolismus je pro člověka velmi důležité. Pokud se o něj dobře staráte, vaše tělo přirozeně zpracovává energii a neukládá ji zbytečně do tuků. Zpomalený metabolismus oproti tomu narušuje v těle rovnováhu a látková výměna neprobíhá tak, jak by měla. Důvodem může být nejen špatné stravování (držení nesmyslných diet), ale také stres a nedostatek pohybu. Jak svůj metabolismus správně nakopnout? Máme pro vás 5 tipů!

PRAVIDELNÉ STRAVOVÁNÍ5 skvělých tipů, jak nastartovat svůj metabolismus

Základem všeho je samozřejmě strava. Ať už se chcete zbavit několika kil nebo se jen udržet dlouho fit, rozhodně byste měli začít právě u jídla. Pravidelná a vyvážená strava dokáže zázraky a udržuje tělo čilé, zdravé, a hlavně odolné vůči vnějším vlivům.

NASTARTUJTE TĚLO OD RÁNA

Skvělý způsob, jak nakopnout svůj metabolismus, je pomocí vody s citronem. Pokud si z této činnosti navíc uděláte rituál, budete se zanedlouho těšit celé řady zdravotních benefitů. Citron totiž sám o sobě funguje jako skvělý antioxidant, který očistí vaše tělo a zbaví ho negativních látek.

HYDRATACE5 skvělých tipů, jak nastartovat svůj metabolismus

Voda je základní stavební látka těla. Právě z toho důvodu byste na její pravidelnou konzumaci měli poctivě dbát. Obecně platí, že byste měli vybít zhruba 2 l čisté vody (v průběhu celého dne). Díky tomu zabezpečíte správnou funkci nejen svého metabolismu, ale také celého těla.

SPÁNKOVÝ REŽIM

Spánek je lék nejen na špatnou náladu, ale také na zpomalený metabolismus. Ve spánku totiž spalujete tuky, snižuje se vám v těle kortizol (stresový hormon) a zvyšuje se míra pohody. Obecně se doporučuje aspoň 7,5 hodin spánku denně.

BEZ POHYBU TO NEPŮJDE5 skvělých tipů, jak nastartovat svůj metabolismus

Pokud je strava motor metabolismu, tak pohyb je jeho olej. Naštěstí k jeho řádnému nastartování nepotřebujete začít běhat maraton, ale stačí, když se začnete pravidelně věnovat třiceti minutovým procházkám. Díky tomu se udržíte v kondici a váš metabolismus vám upřímně poděkuje.

přidejte na:
Šéfredaktor

26. 08. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář