4 způsoby, jak se naučit pít vodu

Během letního období je dodržování pravidelného pitného režimu důležitější než kdy jindy. Dopřát si každý den až 2 nebo 3 litry vody se zdá jako docela jednoduchý úkol. Z praxe ale víme, že je to pro většinu z nás velmi komplikované.

Na pití vody velmi často zapomínáme. Dalším důvodem ale také může být, že nám obyčejná čistá voda prostě nechutná. Stačí nám jedna sklenička ke kávě, a to je vše. Voda je ale nedílnou součástí našeho organismu, pojďme si tedy pití čisté vody zpříjemnit tak, aby nás to bavilo a dopřávali našemu tělu to, co mu dělá dobře.

Pozor na ledové nápoje

Během léta nás teplé počasí svádí ke konzumaci ledových nápojů. Na to pozor, od přehřívání organismu nám to nepomůže. Naopak. Konzumace ledových nápojů způsobuje rychlé překrvení tkání, tím získáme falešný pocit, že jsme dostatečně hydratováni. Tím se jednoduše stane to, že nedodržujeme pitný režim. Sáhněte tedy po nevychlazené vodě nebo vodě z kohoutku. To je to nejlepší osvěžení pro náš organismus.

4 způsoby, jak se naučit pít vodu Ovocné aroma

Skleničku vody snadno proměníte v lahodný nápoj, na který se budete těšit, pouze díky kouskům ovoce. Kupované ochucené minerální vody jsou plné umělých cukrů i dochucovadel. Ve skutečnosti uměle dodaná ovocná příchuť nemá s opravdovou ovocnou chutí vůbec nic společného. Zkuste tedy do vody přidat kousky čerstvého nebo zmrazeného ovoce. Skvěle fungují citrusy v kombinaci s mátou. V letním období se hodí i lesní plody, jahody nebo vodní meloun. Velmi osvěžující je okurka. Vytvoříte si tak během chvilky skvělou domácí limonádu bez sirupů a přidaných cukrů. Díky tomu se vám sníží i příjem cukru ve stravě, o to více bude jednodušší udržet se ve formě.

Koření a bylinky

Pokud se vám zdá ovoce v pití už trochu jako klišé, sáhněte po bylinkách a koření, nejlépe ze zahrádky. Vodu můžete osvěžit mátou, meduňkou, šalvějí, mateřídouškou nebo heřmánkem. Nebojte se sáhnout ani po levanduli, která váš nápoj nejen skvěle provoní, ale dokonce bude i lahodit vašemu oku. Odvážnější mohou sáhnout i po kopřivě nebo čerstvém kořenu zázvoru. Pro dosažení intenzivnější chuti i aroma rozdrťte bylinky v hmoždíři. Váš nápoj tak získá i neobvyklou zelenou barvu. Pít takový nápoj vás prostě bude bavit.

Vsaďte na sirupy

Jako malé děti jsme chodily za maminkou a chtěly šťávu. Všichni si tu chuť vybavujeme. Sladké sirupy, které najdeme v běžných supermarketech, nejsou bohužel tou nejlepší volbou. Naštěstí se doba posunula a mezi sirupy najdeme i takové, které svým složením nepřipomínají apotéku. Existují totiž i sirupy zcela bez cukru, díky kterým si můžete pochutnat i na velmi neobvyklých příchutích. Můžete si dopřát například grepový osvěžující nápoj nebo příchuť nealkoholického mojita, a to zcela bez výčitek.

přidejte na:
BB

17. 07. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář