Jídlem proti únavě? Tyto kombinace vás nastartují hned

Bojovat jídlem proti nedostatku energie? Jde to! Správně zvolená strava pro vás může být hotovým životabudičem!

Není nad zdravou snídani. Ovesné vločky dokážou s únavou úspěšně zatočit. Je ideální s nimi začít ráno, protože se z nich energie uvolňuje postupně. Jsou zdrojem vlákniny, která zlepšuje trávení. Můžete si z nich uvařit lahodnou kaši, kterou vylepšíte čerstvým ovocem či ořechy, které do svého jídelníčku také zařaďte. Pravidelná konzumace např. mandlí posiluje nervový systém a pomáhá nejen proti únavě, ale také proti úzkostem a stresu. Denní konzumace 10 kusů mandlí po dobu dvou měsíců zlepší činnost srdce, likviduje psychické poruchy a neurózy.Jídlem proti únavě? Tyto kombinace vás nastartují hned

Čočka posílí nervy

Svůj jídelníček nyní obohaťte také o luštěniny, třeba taková čočka je potravinou s velmi nízkým množstvím tuku a kalorií. Je bohatá na železo, je tedy tou pravou stravou pro lidi trpící chudokrevností. V čočce najdeme mnoho vápníku, draslíku, vitaminy skupiny B a karoteny. Důležitým prvkem, bohatě obsaženým v čočce, je také zinek. Je to strážce naší imunity a produkce hormonů. Hraje významnou roli pro pevné nervy a výkonný mozek.

Je libo banán s čokoládou?

Pravidelná konzumace semínek sezamu a slunečnice vám dodá energii a zažene chuť na sladké. Semínka jsou lehce stravitelná a vhodná proti únavě a nervozitě. A také banány jsou plné přírodních lehce stravitelných sacharidů a tedy rychlým zdrojem energie. Odstraňují únavu a vytváří pocit pohody. Pro své výjimečné složení jsou doporučovány lidem s chorobami srdce. Kvalitní čokoláda zase rychle zvýší hladinu krevního cukru v krvi a také dodá energii. Na organismus má povzbuzující účinky a vyvolává příjemné pocity.

přidejte na:
Šéfredaktor

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář