Ajax-loader
Big_thumb

Hloušková

Ráda vařím, baví mě zkoušet nové recepty.

Recepty

Chuanita

Chuanita

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme kakao a mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme krém...

Vanilkové řezy podle Ivy

Vanilkové řezy podle Ivy

Tuk a vodu dáme vařit. Do vroucí hmoty za stálého míchání nasypeme mouku a mícháme dokud těsto není hladké. Necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme vejce a šleháme elektrickým šlehačem asi 3 minuty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím pa...

Kávové řezy dle Boženky

Kávové řezy dle Boženky

Žloutky s 240 g cukru utřeme do pěny, přidáme ořechy, tuhý sníh a mouku s práškem do pečiva a lžíci syrové kávy. Upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý moučník rozkrojíme pokapeme kávou a potřeme marmeládou a potom náplní. Spojíme a polijeme kávovou...

Kostky s vitacitem

Kostky s vitacitem

Žloutky utřeme s olejem a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Na vychladlý plát naneseme náplň a polijeme polevou a ...

Houby se sýrem

Houby se sýrem

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme a za občasného míchání dusíme, až se tekutina odpaří. Pak houby posypeme sýrem a zvolna pečeme, až se sýr roztaví. Na talíři ozdobíme petrželkou...

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Řezy s jablky a polevou

Řezy s jablky a polevou

Jablka nastrouháme na nudličky a přidáme všechny uvedené ingredience. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut. Vychladlý moučník potřeme povidly a polijeme polevou. Vidličkou a ne...

Koláč se švestkami v pudinku

Koláč se švestkami v pudinku

Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Z másla, vejce, 100 g cukru, mouky s práškem do pečiva a vody vypracujeme hladké těsto. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vyválíme. Žloutky utřeme se 100 g cuk...

Tvarohové noky s medem

Tvarohové noky s medem

Tvaroh utřeme s vejci, přidáme osolenou mouku a vypracujeme tuhé těsto. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky a vaříme v osolené vodě 5 minut. Na talíři je posypeme nasucho opraženou strouhankou promíchanou s ořechy a polijeme medem.

Citronové oválky

Citronové oválky

Z uvedených surovin vypracujeme na vále hladké těsto. Necháme chvíli odležet v chladnu. Vyválíme plát a vykrajujeme oválky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Hotové slepíme nutelou a polijeme citronovou polevou. Dozdobíme dle fantazie.

Články

Maso

Maso

Pokud udíme maso není dobré udit drůbeží, vepřové nebo hovězí maso spolu s rybami. Maso totiž nasákne chuť a  pach po rybách. Jestliže nám při pečení měkne maso pomalu pokapeme ho lžící octa. Změkne rychleji.

Aby neklíčila

Aby neklíčila

Také máte uskladněnou cibuli a začne vám vyhánět zelené natě. Stačí k ní přidat krajíček chleba. Cibule vám vydrží a nevyklíčí. Můžete to zkusit i s česnekem budete překvapeni.

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Říká se mu také překládané. Spojuje v sobě kynuté a listové těsto - je nadýchané, pružné a přitom křehké a loupavé.  A krásně voní máslem. Hodí se na koláče, záviny, loupačky, croissany. Kynuté těsto nesmí být příliš řídké, protože by se špatně sp...

Kynuté těsto

Kynuté těsto

Do kynutého těsta je možné přidat citronovou nebo pomerančovou kůru, muškátový květ nebo oříšek, rozinky, sušné brusinky. Výrazný zvláčňující účinek má přídavek vařených brambor. Na 1 kg mouky lze přidat 100 až 250 g. Brambory přidáváme studené a ...

Nejlepší těstoviny

Nejlepší těstoviny

Nejlepší těstoviny se vyrábějí z pšeničné mouky. Obzvláště zdravé jsou těstoviny z celozrnné mouky, které jsou velice syté. Dostaneme je hlavně v obchodě zdravé výživy. Těstoviny jsou obohaceny vitamíny skupiny B, potřebné pro zdravý vývoj organis...

Vařená zelenina

Vařená zelenina

Správně uvařená zelenina je ta, která se vaří jen po nezbytně dlouhou dobu. Při krátké době vaření dochází jen k minimálním ztrátám vitamínů. Pokud chceme, aby ze zeleniny vyprchaly čpavé látky, vaříme ji s odklopenou pokličkou.. Zeleninu vaříme h...

Pomazánky

Pomazánky

Tuk na přípravu pomazánek má mít pokojovou teplotu, aby se snadno roztíral a spojil s ostatními surovinami. Máslo v pomazánce můžeme z části nahradit majonézou nebo tatarkou, docílíme tak jemnější chuti. Pomazánku můžeme nastavit bešamelovou omá...

Brambory a jejich příprava

Brambory a jejich příprava

Chceme-li rychleji uvařit brambory, přidáme do vody lžičku prášku do pečiva. Pokud nevlastníme robot můžeme brambory na bramborák umlet na masovém strojku. Místo smažení můžeme bramborákové těsto nalít na pekáč a upéct v troubě. Pokud vaříme bramb...

Úprava masa

Úprava masa

Když naše babičky potřebovaly, aby tepelně upravované maso rychleji změklo, přidaly k němu trochu octa nebo rumu. Maso určené k pečení vykostíme, lépe a rychtěji se propeče. Karbenátky budou šťavnatější a chutnější, když do mletého masa přidáme na...

Masový vývar do zásoby

Masový vývar do zásoby

Masový vývar je nejoblíbenějším zahájením oběda. Potřebujeme jej ale i jako základ pro mnoho dalších pokrmů. proto se vyplatí navařit si masový vývar do zásoby a zamrazit v porcích. Doporučujeme porce po 1/8, 1/4,  3/4 litru. Maso zalijeme vodou a...

Fórum

Okurky

19. 07. 2011, 12:46

  Cituji: Holky a pánové, dostala jsem klasické okurky co se sterilizují, ale jenom 3ks, víte někdo co s nimi? Jak je upravit, abych je nemusela zavařovat??? Díky ...

Za jinou práci - stejná odměna?

22. 06. 2011, 11:30

Včera jsem dopekla dort, vložila jsem foku a přišla mi zpráva že už byla jednou vložena. Tak nevím???

Roláda

29. 04. 2011, 22:04

V jednom receptu jsem četla, že čtenářka potře pečící papír oleje než na něj vylije těsto. Upečená roláda se pěkně odlepí od papíru a lepší se roluje. Dnes jsem pekla ...

Pečící folie

26. 04. 2011, 23:44

V Lidlu jsem si v akci koupila pečící folii, abych ji vyzkoušela a udělala jsem chybu měla jsem si vzít aspoň dvě. Jsem velice zpokojená, nemusím kupovat pečící papír....

Kynuté těsto

24. 04. 2011, 21:49

Dobře vypracované kynuté těsto můžeme zabalit do mikrotenu a uložit do chladničky až na dva týdny.

Zbytky masa

08. 02. 2011, 20:03

Zbylo vám pečené nebo dušené maso? Udělejte si chutnou polévku. Rozmixujte je, smíchejte s vývarem z bujonu a podle potřeby okořeňte. Můžete přidat zeleninu.

Jak na zápach

08. 02. 2011, 19:36

Když se z odpadu line nepříjemný zápach, nasyp do něj pečící prášek, zalij octem a zašpuntuj. Po 15 minutách propláchni teplou vodou.

Čaj

02. 02. 2011, 12:23

Ve zdravé výživě jsem objevila rakytníkový čaj s pohankou neodolala jsem a koupila ho. Je výborný doporučuji.

cukrovi

02. 02. 2011, 11:45

Taky peču z Hery, jsem s ní spokojená

Přátelé