Ajax-loader
Další recept ›

Nudle z domácí pekárny

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 30min , porce

1250 kalorií, 0.0g cukrů, 16.0g tuků, 42.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program nudle.
Po zpracování pekárnou rozdělíme těsto na 4 - 5 dílů, které vyválíme tak tence, jak to jde. Pláty dáme proschnout buď na akumulační kamna nebo je rozvěsíme na sušáku na prádlo.
Proschlé těsto nakrájíme na pruhy cca 4 cm široké, ty potom překrojíme na kousky o délce cca 4 cm a vkládáme do strojku na krájení nudlí. (Pokud strojek nemáte, dejte dlouhé pláty 3 - 4 na sebe a krájejte tenké nudle nožem.)
Hotové nudle dáme na podnos, občas protřepeme vidličkami a necháme úplně doschnout.

Bulb Tip k receptu

Nudle skladujeme v uzavřené plastové krabičce nebo sklenici.

Fotogalerie

heleen1

01. 12. 2009, Recept navštíven: 4834x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Nudle z domácí pekárny

Nudle z domácí pekárny

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program nudle. Po zpracování pekárnou rozdělím...

Zobrazit všechny podobné recepty k Nudle z domácí pekárny Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Musí se vystihnout okamžik proschnutí. Když jsem před lety poprvé zkoušela nudlové těsto a na radu babičky ho nechala uschnout, tak úplně vyschlé na troud jsem ho pak mohla už jen nadrolit :o)

Angel 666 01. 12. 2009, 19:34

heleen1
Vreceptu je napsáno PROSCHNOUT... kdyby přeschlo, tak by se samozřejmě nedalo krájet..

heleen1 01. 12. 2009, 19:43

Angel 666
Heleen, nic ve zlém, já jsem si na to při čtení receptu jen vzpomněla jako na úsměvnou historku z mých začátků v kuchyni, nebylo to nic proti receptu.

Angel 666 01. 12. 2009, 19:53

heleen1
Ok, já jsme to taky ve zlém nebrala !!! Taky mám za sebou první pokusy, kdy jsem těsto mohla jenom nalámat !! I dnes si těsto hlídám, aby opravdu jenom proschlo... a to jsem myslím docela zkušená kuchařka!

heleen1 01. 12. 2009, 20:45

Svetlana
podľa mňa je lešie ich kúpiť už rovno urobené z obchodu :D

Svetlana 02. 12. 2009, 17:56

heleen1
Jednoduší určitě, ale já mám celkem dost času na to, abych si je udělala doma a podle mých " strávníků " jsou daleko chutnější...

heleen1 02. 12. 2009, 22:54

Ajaja
Jo, v obchodu lze koupit leccos, ale zrovna nudle z obchodu nejsou to nejlepší řešení.

Ajaja 02. 01. 2010, 19:31

Angel 666
Jo jo, já taky beru kupovanou zavářku jen jako nouzovku, domácím těstovinám v chuti určitě konkurovat nemůže. Když najdu chvilku času, tak si vždycky udělám zavářku do dvou velkých sklenic, do jedné dělám nudle a do druhé strouhání. Nezabere to o moc víc času, než když se dělají nudle do jedné polévky a mám zásobu na měsíc.

Angel 666 03. 01. 2010, 13:30

Ajaja
A když se mi nechce dělat s nudlemi, tak to těsto (ale musí zůstat zavlhlejší) nastouhám na hrubém struhadle jako drobení....

Ajaja 03. 01. 2010, 17:41

Angel 666
Právě o tom jsem včera psala, jednu sklenici vždycky dělám strouhání, to mají děti pomalu radši než nudle. Jen já strouhám na těch menších okách, máme raději malé drobení.

Angel 666 04. 01. 2010, 13:26

heleen1
Přiznám se, že když se mně nechce dělat ani drobínky, ani nudle, zavařím do vývaru dětskou krupičku rozmíchanou ve vejci..Chutově podobné drobení a je to velmi rychlé...

heleen1 04. 01. 2010, 13:54

Angel 666
Já zase někdy dělám "žížalky", to je řidší těsto než na nudle, jako na kapání,(vajíčko,hrubá mouka, trochu zředěné mlékem), dám ho do mikroténového pytlíku, ustříhnu malý růžek a vytlačuju do vařící polévky žížalky, ty rychle vyplavou a stačí je krátce povařit. Prázdný pytlík vyhodím a je čisto.

Angel 666 04. 01. 2010, 15:02

Ajaja
Angel 666: šikovná.... Já když tak dávám trochu pohankových krupek, pčípadně i kuskus...

Ajaja 04. 01. 2010, 18:41

Facebook komentáře