Ajax-loader
Span2

Petra

Recepty

Marináda na grilované vepřové

Marináda na grilované vepřové

Ze všech ingrediencí zpracujeme marinádu a vložíme do ní omyté maso. Necháme uležet v lednici 1-2 dny a dáváme na gril.

Rynglový koláč z kvasnicového těsta

Rynglový koláč z kvasnicového těsta

Do mísy vložíme droždí a posypeme je lžičkou cukru a mícháme je, dokud se nerozpustí. Pak přidáme 10 dkg mouky, 1/8 l vlažného mléka a rozmícháme v řídké těsto, které poprášíme moukou a necháme pod utěrkou kynout. Do jiné mísy dáme zbytek mouky, s...

Dvojbarevná buchta

Dvojbarevná buchta

Z bílku si vytvoříme sníh. Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny, do této směsi zamícháme směs z mouky a prášku do pečiva. Střídavě přiléváme mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. 1/2 těsta nalijeme na vymazaný plech. Do zbývající poloviny vmíc...

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku pot...

Cukeťáčky

Cukeťáčky

Brambory a cuketu (používáme jen dužninu, semínka vyhazuji) si očistíme, omyjeme a namixujeme na kašičku. Přidáme vejce, mouku a koření a zamícháme. Poté smažíme na rozpáleném oleji, stejně jako bramboráčky.

Kuřecí se zeleninou

Kuřecí se zeleninou

Na horkém oleji zkaramelizujeme med, přidáme maso, orestujeme a přidáme kari, sojovou omáčku, trochu vývaru a bílé víno. Chvilinku podusíme. Měkké maso vyndáme a do šťávy dáme zeleninu, postupně od nejtvrdší (mrkev, hrášek, kukuřice, žampiony, bro...

Lišková omáčka s plátky roštěné

Lišková omáčka s plátky roštěné

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké m...

Krůtí country kýta

Krůtí country kýta

Krůtí stehno omyjeme a spolu s očištěnou cibulí, česnekem, solí, pepřem a novým kořením povaříme (cca 1h). Vodu scedíme a zbytek vložíme do zapékací mísy s víkem. Dno mísy předtím vymažeme olivovým olejem a vyložíme kousky slaniny. Pak teprve vlož...

Brambůrky se slaninou

Brambůrky se slaninou

Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou brambory napůl uvařeny, scedíme je a necháme vychladnout (můžeme je nechat v lednici klidně i přes noc, jsou pak lepší). Vychladlé si je nak...

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Uvařená vejce rozpůlíme a vložíme mezi ně cca centimetrový plátek vysočiny. Pak vejce se salámem zamot...

Články

Oddělení žloutku a bílku

Oddělení žloutku a bílku

Vejce uprostřed lehce naklepneme nožem, aniž bychom zcela rozlomili skořápku. Skořápku opatrně nad mísou rozdělíme, bílek necháme vyklouznout a žloutek pustíme do jedné půlky skořápky. Oddělíme půlky skořápek a žloutek necháme sklouznout do druh...

(Ne)známé Kaki

(Ne)známé Kaki

Exotické ovoce původně z Japonska nebo Číny, kde má svou dlouhodobou tradici pěstování i zpracování, se dnes pro evropský trh dováží hlavně z Itálie a Španělska. Zdomácněla zde odrůda kaki Rojo Brillante ze slunné oblasti Ribera del Xúquer nedalek...

Rady pro nováčky v pečení

Rady pro nováčky v pečení

Každý kdysi začínal a všichni víme, jak jsou začátky těžké a proto přinášíme několik rad pro začátečníky, kteří chtějí někomu udělat radost pečenou lahůdkou, ale nejsou v pečení dostatečně zběhlí. Chcete-li docílit tuhé sněhové hmoty z bíl...

Vykostění kuřete

Vykostění kuřete

Je spousta receptů, ve kterých se setkáváme s vykostěním kuřete nebo jiné drůbeže, ale málokdo ví, jak na to. Zde najdete návod, jak nejlépe a nejrychleji oddělit maso od kosti: Kuře položíme na záda, prsíčky nahoru. Nakrojíme podél prsní kosti a...

Fórum

Přátelé