Ajax-loader
Další recept ›

Smažené žampiony

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 8min
Celkový čas: 18min , porce

2876 kalorií, 6.0g cukrů, 11.0g tuků, 85.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Žampiony rychle opláchneme, osušíme na obrousku a posypeme solí a pepřem.
Vejce smícháme s trochou mléka, soli a hladké mouky. Žampiony obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Vysmažíme ve fritovacím hrnci a na papírovém obrousku necháme okapat. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Bulb Tip k receptu

Do strouhanky můžeme přidat strouhaný parmazán nebo eidam.

Fotogalerie

uschi3

29. 06. 2010, Recept navštíven: 5724x

logofashion
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Smažené žampiony

Smažené žampiony

Žampiony rychle opláchneme, osušíme na obrousku a posypeme solí a pepřem. Vejce smícháme s trochou mléka, ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Smažené žampiony Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Já navíc do strouhanky přidala trochu strouhaného parmazánu, takže chuť byla o něco výraznější. Jinak je to dobrá klasika. Nejsou-li k dispozici lesní houby, tak také sahám po žampionech.
Přidané ingredience: strouhaný parmazán

10. 11. 2012, 09:52

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Do vajíček přidávám špetku Vegety bez glutamátu. Jinak náš oblíbený klasický a osvědčený recept. Podávám se šopským salátem.
Přidané ingredience: špetka Vegety bez glutamátu

24. 02. 2013, 20:06

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Žampiony děláme úplně stejně, taková klasika, kde se nedá moc co zkazit :)

22. 09. 2013, 20:10

planeta
Restaurant_star
smažené žampiony jsou u nás oblíbené, do vajíčka přidávám 3 lžíce piva
Přidané ingredience: pivo

21. 03. 2014, 06:44

Přidat komentář

Facebook komentáře