Voňavý vločkový chleba

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1924 kalorií
107.0g cukrů
19.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny, nastavíme program těsto a necháme ho vykynout.
Z vykynutého těsta zformujeme podlouhlou šišku, položíme na plech a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Použijeme-li chlebovou ošatku, zformujeme bochánek, dáme ho dokynout do ošatky a před vložením do trouby chleba opatrně překlopíme na plech.
Vykynutý chléb vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřáli na 230°C. Po 10 minutách pečení teplotu v troubě snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 40 - 45 minut.

Tip k receptu

Chléb můžeme nechat rovnou upéct v pekárně. V tom případě nastavíme na začátku celého procesu program Celozrnný.
Nebojte se tmavého balsamica v těstě, v hotovém chlebíku není vůbec cítit, jen krásně zvýrazní chlebovou chuť :o).

přidejte na:
Angel 666

14. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný chlebík
Svetlana 15. 05. 2016, 21:07