Tradiční český smažák

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

3576 kalorií
3.0g cukrů
110.0g tuků
177.0g bílkovin


Příprava

Eidam (Edam) rozkrojíme na 4 stejně hrubé plátky, které posolíme z obou stran. Plátky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Aby se nám sýr při smažení neroztekl, postup obalování ještě jednou zopakujeme. Při obalování se zaměříme na hrany plátků, aby byly důkladně obaleny. Jinak nám sýr vyteče. Obalený sýr smažíme na oleji nebo na nejnižším stupni ve fritovacím hrnci dozlatova.

Tip k receptu

Pro lepší chuť může před obalením přidat plátky dušené šunky.

přidejte na:
Milena

01. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tradiční český smažák je odjakživa zabijačkový guláš a ten první obrázek - blivajz
evžen 19. 11. 2016, 10:41