Tažený jablkový závin

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2880 kalorií
200.0g cukrů
18.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Z prosáté mouky, mléka, vajec, rozehřátého másla, octu a soli vypracujeme vláčné těsto a necháme je na teplém místě asi hodinu odpočinout. Těsto vytahujeme na utěrce posypané moukou tak dlouho, dokud není tenoučké. Poprášíme ho strouhankou, pokropíme rozpuštěným máslem. Pak na něj položíme na plátky nakrájená jablka, rozinky, posypeme cukrem a skořicí. Okraje těsta zahneme, pomocí utěrky těsto zavineme a překlopíme na vymazaný plech. Závin ještě potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct.

přidejte na:
Beruska64

13. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jablkový závin dělávám často, jablka také krájím, ale strouhanku nedávám, máme raději drcené piškoty
Přidané ingredience: piškoty
planeta 04. 02. 2014, 07:44
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to vyborný jablkový závin, robím často
palino 22. 11. 2016, 22:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jeden z dobrých receptov na jablkový zavin
dušanka 27. 11. 2016, 22:14
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jablkový závin velmi dobrý
majka 27. 01. 2017, 12:58
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jablkový závi velmi vydarený
Svetlana 20. 02. 2017, 20:05