Chybějící obrázek

Sandokanovy oči

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1400 kalorií
3.0g cukrů
69.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce. Připravíme náplň. Do menšího kastrůlku dáme 125 g tuku Omegy, 2 lžíce kokosu, 3-5 lžic sušeného mlék a 40 g cukr moučka. Nad párou vše za stálého míchání zahřejeme až do rozpuštění. Pozor, hmota se nesmí vařit! Poté nalijeme na každou lentilku tak, aby ještě zbylo místo na další dvě náplně. Necháme ztuhnout.
Na druhou náplň spojíme 100 g ořechů, 50g cukru moučka a trošku rumu. Polovinu kávové lžičky dáme na zchladlou náplň, kterou jsme již vlili do bonboniéry. Je možno i více podle velikosti bonboniéry.
Nakonec si připravíme poslední náplň. Do kastrůlku vložíme 125 g tuku Omega, 40 g cukru moučka a 3 lžíce kakaa a připravíme stejně jako první náplň. Zalijeme všechny bonbóny a necháme polevu ztuhnout.

Tip k receptu

Je dobré vložit celé plato od bonboniéry do mrazáku. Bonbony rychleji ztuhnou a také se výrazně prodlouží doba trvanlivosti. Sandokanovy oči můžeme věnovat jako dárek nebo jako dobrotu pro nečekané návštěvy.

přidejte na:
Romana Jakoubková

25. 09. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept
majka 22. 01. 2017, 14:49
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nenáročné,chutné
Svetlana 01. 05. 2018, 21:48
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborné
palino 04. 08. 2019, 15:31