Rybízový kynutý koláč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

3138 kalorií
10.0g cukrů
81.0g tuků
72.0g bílkovin


Příprava

Z vlažného mléka, trochy krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným máslem, rozšlehaným vejcem a kváskem a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme ho a necháme nakynout.

Mezitím rybíz omyjeme a osušíme. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem a Herou na drobenku.

Větší plech vymažeme tukem, těsto vyválíme, přendáme na plech, kraje potřeme máslem, na těsto rozložíme rybíz a posypeme připravenou drobenkou.

Plech vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut. Koláč necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

přidejte na:
uschi3

18. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané, velmi chutné
Svetlana 26. 03. 2017, 21:55
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý ovocný kysnutý koláč
majka 02. 04. 2019, 21:05