Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1228 kalorií
0.0g cukrů
52.0g tuků
49.0g bílkovin


Příprava

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 minuty a poté přidáme na nudličky nakrájenou hlívu. Dál dusíme ještě asi 2 minuty.
K zelenině nasypeme propláchnutou a okapanou pohanku a rýži. Smažíme, dokud rýže nezesklovatí. Přidáme nasekaný tymián, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Dál zprudka vaříme, dokud se víno nevyvaří. Přitom rizoto neustále mícháme, aby se nepřichytilo.
Do rizota rozdrobíme kostku zeleninového bujonu. Vše zalijeme asi 600 ml vroucí vody a dusíme 15minut. Při dušení rizoto kontrolujeme, občas promícháme a případně doléváme vodou. 5 minut před koncem dušení vmícháme šafrán.
K hotovému rizotu vložíme zbytek másla a nastrouhaný parmazán, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme ještě asi 5 minut, aby se všechny chutě propojily a rozvinuly.

Tip k receptu

Místo hlívy můžeme použít jakékoliv houby, ale chuť bude daleko výraznější.

přidejte na:
Sonia005

26. 10. 2010

Další recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné zdravé rizoto
palino 26. 06. 2018, 22:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre skombinovane rizoto
hanka 30. 12. 2018, 23:50