Ravioly s bylinkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1752 kalorií
6.0g cukrů
64.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Mouku smícháme s 2 vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím játru očistíme, přidáme vejce, strouhanku, pepř a vypracujeme hladkou lehce lepkavou směs. Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželovou nať, nasekanou bazalku, nasekanou šalvěj, rozetřený česnek, pepř a sůl dle chuti. Vaříme za stálého míchání 5 minut. Odleželé těsto rozkrojíme na půl a z jedné poloviny vyválíme obdélník asi 3 mm silný. Z druhé poloviny rozválíme stejně silný, ale o trochu větší obdélník. Na menší obdélník poklademe co 5 cm vrchovatou lžičku játrové směsi. Vzniklý kopeček směsi zploštíme. Mezery mezi hromádkami navlhčíme vodou a větší plát těsta položíme na plát s hromádkami. V místě, bez náplně přitiskneme těsto k sobě a nakrájíme na 5 cm čtverce. Okraje důkladně přitiskneme k sobě, aby se při vaření nerozevřely, a dáme po várkách vařit do osolené vroucí vody. Vaříme tak dlouho, dokud samy nevyplavou. Uvařené ravioly vyndáme děrovanou naběračkou a ještě horké polijeme bylinkovou směsí.

přidejte na:
Milena

26. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi