Pravý maďarský guláš

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2200 kalorií
32.0g cukrů
164.0g tuků
112.0g bílkovin


Příprava

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme postupně oba druhy papriky, kmín, feferonku, bramborové kostičky a rajčatový protlak. Směs pořádne promícháme a zalijeme hovězím bujónem. Vše necháme pozvolna dusit cca1h30.

Tip k receptu

Guláš podáváme s vařenými bramborami, knedlíkem nebo těstovinami. Nejvíce k němu lahodí dobře vychlazené pivo, které uhasí pálivější chuť po feferonce.

přidejte na:
Petra

04. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
myslím , že není důvod přidávat hovězí bujón, místo protlaku používám rajčata
planeta 30. 01. 2014, 09:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
skvelý gulaš aj s pretlakom
majka 08. 01. 2016, 12:47
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na guláš vyborný
palino 19. 08. 2017, 20:03
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý guľáš
katka16031 27. 01. 2018, 21:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super chutný huľáš
hanka 28. 10. 2019, 13:45