Pomalu pečený bůček

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Troubu rozehřejeme na 220°C. Do pekáčku vložíme bůžek (můžeme nařezat kůži i sádlo pod ní, aby se vše hezky vyškvařilo), který potřeme solí a pepřem. Pečeme cca 15 minut a pak při snížené teplotě na 140°C pečeme dále přiklopené cca 1,5 hodiny. Odklopíme a přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu, česnek a cibuli a tymián a pečeme ještě hodinu. Maso pak vyndáme a přilijeme k zelenině trošku vody. Vaříme cca 15 minut. Můžeme scedit přes cedník nebo nechat kusy zeleniny jen tak. Podáváme s chlebem!

Tip k receptu

Pokud máte bůček s kostí, udělejte to i s ní, dodá masu výbornou chuť.

přidejte na:
Tatiana

12. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutí vynikajuco
dušanka 23. 03. 2018, 22:18
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vyborný pečený bôčik
palino 12. 11. 2018, 22:43
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo lahodný bôčik
Svetlana 21. 11. 2019, 22:22