Polský bigos

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3440 kalorií
0.0g cukrů
120.0g tuků
110.0g bílkovin


Příprava

Zvlášť vaříme pokrájené kyselé zelí a zvlášť hlávkové zelí v nepřikryté nádobě, dokud nezměknou. Potom je smícháme. Vepřové maso omyjeme, posolíme a udusíme na sádle a cibulce.

Vložíme do kapusty, přidáme koření a všechno ještě asi 30 minut přikryté vaříme. Můžeme zalít sklenicí vína. Bůček nakrájíme na kostky, vyškvaříme a spolu se světlými škvarky dáme do zelí. Přidáme na kostky nakrájený salám a promícháme. Můžeme zahustit jíškou, podle chuti osolit, okořenit a dovařit na okraji sporáku.

Tip k receptu

Toto tradiční polské jídlo podáváme s brambory nebo chlebem.

přidejte na:
Jozef

13. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
bigos je super dobrý
palino 30. 08. 2016, 15:57
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne jedlo
Svetlana 23. 10. 2016, 21:53
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chuťovo vynikajuci bigos,s chlebíkom dobrota
hanka 05. 11. 2016, 18:56
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na bigos velmi dobrý
majka 05. 08. 2017, 21:30
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na bigos
katka16031 05. 03. 2019, 20:22