Pastýřský koláč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1032 kalorií
0.0g cukrů
61.0g tuků
75.0g bílkovin


Příprava

V kastrolu rozehřejte olej, přidejte oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a smažte ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidejte maso a dál smažte, dokud maso nezhnědne a nebude sypké.
Do kastrolu přisypte mrkev a tymián, osolte, opepřete a zalijte krájenými rajčaty. Přiklopte pokličkou a duste při mírné teplotě 20 minut.

Zatím oloupejte brambory a vymíchejte hladkou kaši. Do ní přimíchejte ještě parmazán.

Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Zapékací misku vytřete máslem. Na dno rozprostřete maso a na ně navršte bramborovou kaši.
Vidličkou ji urovnejte a vytvořte ozdobné špičky. Poklaďte kousky zbylého másla a pečte 50 minut, až špičky kaše krásně zezlátnou.

Tip k receptu

Do bramborové kaše můžete přidat stroužek česneku a dvě mrkve, celé jídlo pak bude pikantnější. A když v kaši použijete místo mléka smetanu, kaše bude jemnější.

přidejte na:
Sonia005

07. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
koláč je chuťovo fajnový
dušanka 18. 12. 2016, 21:49
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept, dobré suroviny
Svetlana 25. 04. 2017, 14:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept som vyskúšala a bol velmi dobrý
hanka 21. 10. 2017, 00:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný koláč
majka 13. 05. 2018, 14:59