Chybějící obrázek

Losos naložený v saké

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1056 kalorií
0.0g cukrů
76.0g tuků
125.0g bílkovin


Příprava

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při úpravě ryb.
Přes lososa přetáhneme potravinovou fólii a dobře ji na něj připlácneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Volné místo v nádobě vyplníme fazolemi, aby byl losos dobře zatížen, a vakuově uzavřeme. Uložíme do chladničky na dva dny (ale vydrží tam až pět dní).
Před samotným podáváním lososa dobře otřeme od zbytků marinády (kvůli nahořklé chuti wasabi) a nakrájíme ho na plátky. Podáváme na talířku s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

přidejte na:
notburga

04. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobre pripravený losos
majka 20. 05. 2016, 11:40
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
netradičná príprava lososa
hanka 15. 09. 2016, 19:41