Krupicový nákyp s jablky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

686 kalorií
0.0g cukrů
37.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Do mléka přidáme špetku soli a zahřejeme ho, vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do hotové kaše vmícháme lžíci másla, žloutek, citronovou kůru a oba ckry a necháme zchladnout.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do prochladlé kaše.
Jednu větší nebo dvě menší zapékací misky vymažeme změklým máslem a na dno rozetřeme polovinu kaše.
Na ni rozložíme vrstvu oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek. Jablka lehce posypeme skořicí. Na jablka navrstvíme zbytek kaše.
Navrch položíme tenké plátky másla a nakonec posypeme mandlovými lupínky.
Misky vložíme do trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Můžeme podávat teplé jako hlavní chod nebo studené jako moučník.

Tip k receptu

Mlsounům můžeme na talíři porci dochutit sirupem z červeného ovoce.

Použijeme-li kyselejší jablka, promícháme je nastrouhaná s troškou cukru.

přidejte na:
Angel 666

03. 10. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
nákyp z krupice určite vyskúšam
hanka 14. 11. 2015, 16:22
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
ozaj chutne
dušanka 08. 05. 2016, 21:01
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
krupicový nákyp chuťovo veľmi dobrý
majka 01. 07. 2017, 22:14
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšaný nákyp, chutil dobre
Svetlana 07. 12. 2019, 22:20