Chybějící obrázek

Francouzské preclíčky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 40min
Čas vaření
20min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1800 kalorií
10.0g cukrů
10.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou vykynout asi 40 minut. Na pomoučeném válu těsto rozkrojíme na osm stejných dílků. Z každého vyválíme váleček asi 45 cm dlouhý, uprostřed by měl být trochu silnější než na koncích. Vytvarujeme preclíky, položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200°C. Každý preclík potřeme žloutkem rozmíchaným se sojovou omáčkou. Pečeme asi 20 minut ve spodní poloze. Poté necháme ve vypnuté troubě ještě několik minut dosušit.
Podle chuti můžeme preclíky před pečením posypat hrubou solí nebo sezamovým semínkem nebo mákem.
Doporučuju dát část mouky stranou a pak teprve po částech zapracovávat do těsta, není nutné vždycky spotřebovat všechnu, záleží na "savosti" mouky.

přidejte na:
Maminčiny recepty

28. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
praclíky chutia velmi dobre
katka16031 09. 02. 2017, 22:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné praclíky
majka 27. 12. 2017, 22:37