Drábské maso

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

35min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

868 kalorií
40.0g cukrů
60.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promícháme (doporučuji nechat chvíli odležet a je-li čas, tak do druhého dne, leč není to nutné) a zabalíme do alobalu. Pečeme asi hodinu v troubě nebo v horkém popelu na ohništi. Jako příloha jsou možné brambory na různý způsob, nejlépe bramborové medaile či opékané brambory, i topinky jsou dobré.... zejména pivo chutná znamenitě.

Tip k receptu

1) lze to celé i dusit na sporáku a pak nechat krátce zapéct v troubě nebo klasicky péci v troubě (zprvu pod pokličkou či pod alobalem)
2) pokud nám této dobroty zbude a máme i dost šťávy, pak lze přidat podle potřeby trochu vývaru a zahustit (instantní bramborovou kaší, chlebem, jíškou) – budeme mít variantu, které můžeme říkat drábský guláš (chutná zejména s bramborovými nočky)

přidejte na:
Ajaja

04. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept chutne pripravený
majka 06. 03. 2018, 22:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšala som so špenátom, výborné
katka16031 13. 03. 2018, 22:09
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborna mäsova dobrota
dušanka 21. 03. 2019, 12:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
hanka 30. 11. 2019, 20:42