Domácí taveňák

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
0min

Celkový čas

15min

Porce


Nutriční hodnoty

70 kalorií
0.0g cukrů
8.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Do misky si vyklopíme tvaroh a přidáme lžičku jedlé sody. Necháme 10 minut stát. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo a nalijeme do tvarohové směsi. Důkladně promícháme. Výsledkem je hmota chuťově podobná kupovaným taveným sýrům, avšak bez jakékoliv chemie, naopak se zdravou jedlou sodou. Je tudíž vhodný i pro nejmenší děti (od roka)

Tip k receptu

Samozřejmě můžeme udělat i ochucený taveňák, stačí přidat nadrobounko nakrájenou šunku, bylinky, žampiony...jak je libo.

přidejte na:
slavuska

19. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Dělala jsem to podle tohoto návodu a to tak, že po prve jsem to jenom zamíchala a dala do lednice. Po druhé jsem toto míchala asi deset minut a myslím si, že to mělo daleko lepší konzistenci.
heladon 19. 02. 2013, 13:12
Roxana
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Dobré, ale já přidala máslo .
Přidané ingredience: máslo
Roxana 24. 02. 2013, 23:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tiež som pridala maslo
katka16031 10. 02. 2016, 12:18